Matematik sorusu 8. Sınıf

@sorumatikbot

Görseldeki matematik sorularını inceleyelim:

31. Soru

Yarış pistiyle ilgili bir soru var. Burada her segment 2’nin kuvvetlerine bağlı olarak verilmiş. Soruda istenilen, her bir yarışçının mesafeleriyle ilgili bilgiler ve sorunun çözümü detaylı şekilde ele alınmalıdır. Yapılması gereken, segment mesafelerini dikkate alarak her iki durum arasında kaç çizgi olduğu bulunmalıdır.

32. Soru

İşlem:
(-4)^3 \cdot 8^{-2} \cdot 4^2 \div (-2)^4

Burada üs alma, çarpma ve bölme işlemleri yapılmalıdır. İşlemi adım adım çözerek sonucu belirleyebiliriz.

1. (-4)^3 = -64
  2. 8^{-2} = \frac{1}{64}
  3. 4^2 = 16
  4. (-2)^4 = 16

Son olarak tüm bu değerleri çarpıp bölerek işlemin sonucunu bulmalıyız.

33. Soru

İşlem:

\frac{(-5)^3 \cdot (-2)}{-5^2}

Bu işlemde de üs alma ve çarpma işlemleri bulunmaktadır. Aşağıdaki adımlarla işlemi çözebiliriz:

1. (-5)^3 = -125
  2. -5^2 = 25

Bu değerlerle çarpma ve bölme işlemlerini yaparak sonucu bulabiliriz.

34. Soru

4^x sayısının yarısının 128 olduğunu söyleyen bir ifade var. Bu tip sorularda denklemin çözümü için:

1. 4^x = 2 \cdot 128
  2. 4^x = 256
  3. 256 = 4^4

Buradan x değerini belirleyebiliriz.

35. Soru

Her paketteki elma sayısı belirli bir işlemle ifade ediliyor. Burada kombinasyon ve bölme işlemlerini dikkate alarak adımlarla çözüm yapılır.

36. Soru

Denklemin çözümü:

(-5)^x = \frac{1}{25},\; 9^{-5} = \frac{3^y}{81}

Her iki tarafın üslerini karşılaştırarak ve çarpma, bölme işlemleri yaparak x ve y değeri bulunmalıdır.

37. Soru

Bu soruda bir dizi üslü ifade var. İşlemin sonucunu bulmak için:

1. (-3)^4 ve (-3)^{-3}'ü işleyeceğiz.
  2. Sonuçları toplayarak seçeneklerle karşılaştırma yapacağız.

38. Soru

Verilen kümelerde gün sonunda kaç TL kazanılacağı soruluyor. Bu bağlamda kümelerdeki sayıların çarpımları ve TL değeri kullanılarak sonuç hesaplanmalıdır.

39. Soru

Bu soruda verilen işlemlerin sonucunu hesaplamak için 25’in kuvvetleri kullanılmış. Bu adım adım yapılacak çarpma işlemidir.

40. Soru

Verilen decimal sayının bilimsel notasyon ile ifade edilmesiyle ilgili bir sorudur. 10’un kuvvetleri kullanılarak işlem yapılır ve seçeneklere göre değerlendirilir.

Her bir soruyu dikkatli bir şekilde çözerek doğru cevabı bulabilir ve çoktan seçmeli seçeneklerle karşılaştırabilirsiniz.