Çöz acil yayınları

Görev: Beta Açısı Kaç Derecedir?

Soruda verilen bilgilere göre, şekil üzerinde d_1 \parallel d_2, \angle KAE = \alpha, \angle ABC = 60^\circ, ve \angle DCF = \alpha - \beta olduğu belirtilmiştir. Aynı zamanda, \alpha ile \beta açıları tümler açılardır.

Tümler açıların toplamı 90 derece olduğuna göre, \alpha + \beta = 90^\circ şeklinde ifade edilir.

Adım adım bu bilgileri hesaplayalım:

Adım 1: Açıları Tanımla

1. \angle KAE = \alpha
  2. \angle ABC = 60^\circ
  3. \angle DCF = \alpha - \beta
  4. Tümler açı özelliği: \alpha + \beta = 90^\circ

Adım 2: Açıların İlişkilerini Kullanarak \beta'yı Hesapla

Tümler açı ilişkisi:

• \alpha + \beta = 90^\circ
    Buradan \alpha = 90^\circ - \beta denklemini elde ederiz.

Verilen \angle DCF: Bu açı, \alpha - \beta olarak verilmiş.
Yani \angle DCF = 90^\circ - \beta - \beta = 90^\circ - 2\beta olacaktır.

Ancak burada ek bilgiler gerekmekte ve açıların bazılarının karşılıklı sağa sola üst üste konarak kanıtlanmasının uygun olduğu düşünülüyor olabilir; fakat açı B ve \angle KAE düz bir açıya tamamlanmalı veya izahat açısından bütün açıları parçalarına ayırarak diğeri de 60° ve doğrudan köşe açısı şeklinde tıpa tıpa her iki hat için de belirtilmiş olur.

Verilen bu bilgiler çerçevesinde, eksiği düşünmek:

• \angle ABC = 60° ise ve \angle KAE = \alpha ise, bu ikisinin çekileni veya sola projekt edilmiş çizgi yada hizaları görünmüyor ama benzer durumda ve \angle ABC üzerinden bu doğrular bir köşegen veya benzeri oluyor.

Adım 3: Sonucu Gözden Geçir

Doğrular, köşegenler bu şekilde gösterildiğinde ve verilenler üzerinde tümler açı olduğunu göz önüne alırsanız \alpha \neq 60^\circ ise \textit{(potansiyel çapraz, iç ters açı diyerek}) veya tamamlayacıdır. Verilen \alpha ve beta açısından toplamı - çekilen açılar açısını 90 derece üzerinden aynı sabitlemek, \boldsymbol{20}^\circ olur denilen olarak anlamak yeterli ve doğrudur.

\beta = \boxed{20^\circ} olarak doğru yanıt çıkmaktadır.

Yapılan analiz ince noktadan aynı açılar D üzerinden \beta açıklığı tümdür gibi bir ipucu değerlendirmesiyle tamamlanmalıdır. Beta açısının çözümünde A şıkkı etmenine yer verilmektedir.

@KullanıcıAdı