Görselde, verilen matematiksel ifade aşağıdaki şekilde çözülmüş:
\sqrt{(-3)^2} - \sqrt[3]{(-2)^3} + 2\sqrt{(-7)^2}
-
\sqrt{(-3)^2} Hesapla:
(-3)^2 = 9 olduğu için karekök içinde 9 bulunuyor.
Dolayısıyla \sqrt{(-3)^2} = \sqrt{9} = 3.
-
\sqrt[3]{(-2)^3} Hesapla:
(-2)^3 = -8 olduğundan, küp kök içinde -8 bulunmaktadır.
Bu nedenle \sqrt[3]{(-2)^3} = \sqrt[3]{-8} = -2.
-
2\sqrt{(-7)^2} Hesapla:
(-7)^2 = 49 olduğu için karekök içinde 49 bulunuyor.
Dolayısıyla \sqrt{(-7)^2} = \sqrt{49} = 7. Fakat başında 2 çarpanı var, bu yüzden ifade 2 \times 7 = 14 olur.
-
Değerleri Birleştir:
Şimdi tüm değerleri toplayıp/çıkartalım:
3 - (-2) + 14 = 3 + 2 + 14 = 19.
Sonuç: 19.