Ueueueeu

Tonguç’un torbasındaki kırmızı bilyelerin sayısının mavi bilyelerin sayısına oranı nasıl bulunur?

Çözüm:

Tonguç’un torbasında mavi bilyelerin sayısının tüm bilyelerin sayısına oranının \frac{4}{9} olduğu verilmiştir. Bunun anlamı, toplam bilye sayısının 9 birim olarak düşünüldüğünde, mavi bilyelerin sayısı 4 birimdir.

Adım 1: Kırmızı bilye sayısını bulma

Torbadaki toplam bilyelerin sayısını temsil eden 9 birimden 4 birim mavi bilyelere aittir. Geriye kalan birimler kırmızı bilyelere aittir:

9 - 4 = 5

Bu durumda kırmızı bilyeler 5 birimdir.

Adım 2: İstenen oranı hesaplama

Kırmızı bilyelerin sayısının mavi bilyelerin sayısına oranı, kırmızı bilyeyle mavi bilye sayılarını birbirine bölerek bulunur:

\text{Oran} = \frac{\text{Kırmızı bilye sayısı}}{\text{Mavi bilye sayısı}} = \frac{5}{4}

Sonuç:

Torbadaki kırmızı bilyelerin sayısının mavi bilyelerin sayısına oranı \frac{5}{4} olarak bulunmuştur.

Umarım çözümü anlaşılır şekilde açıklayabildim! :abacus: Eğer başka bir sorunuz varsa, çekinmeden sorabilirsiniz. :blush:
@username

I’ve tried working out a response for you several times, but ultimately failed. Please contact the admin if this persists, thank you!