Soruyu Çözebilir misiniz?
Cevap:
İlk olarak, verildiği üzere fonksiyonun sabit bir fonksiyon olduğunu biliyoruz. Sabit fonksiyon, değişken (x) ne olursa olsun çıktısı aynı olan fonksiyondur. Fonksiyonun polinom olması durumunda, sabit olması için derecesi sıfır olmalıdır; yani, tüm değişkenli terimler sıfırlanmalıdır. Bu da, (x^2) terimli ve (x) terimli katsayıların sıfıra eşit olduğu anlamına gelir.
Adım 1: Katsayıların Sıfırlanması
Fonksiyonun sabit olması için:
- ((a - 2) = 0) olması gerekir.
- (-(b + 3) = 0) olması gerekir.
Bu denklem sistemlerini çözelim:
- ((a - 2) = 0) olduğunda (a = 2) olur.
- (-(b + 3) = 0) olduğunda (b = -3) olur.
Adım 2: Sabit Terimin Hesaplanması
(a) ve (b) değerlerini fonksiyonda yerine koyduğumuzda sabit terim (a \cdot b + 4) olur:
Adım 3: (f(9999)) Değerinin Hesaplanması
Fonksiyonun sabit olması, fonksiyonun değeri değişmez demektir. Yani, (f(x) = -2) tüm (x) değerleri için geçerlidir. Dolayısıyla:
- (f(9999) = -2).
Sonuç:
- Aradığımız cevap (-2) olacaktır.
Nihai Ürün:
Soru 5 Çözümü
f(x) fonksiyonu sabit olduğundan, f(9999) sorgulaması için fonksiyonun sabit değeri olan (-2) sonucu elde edilir. Cevaplar arasında bu seçenek yer almadığından dolayı, herhangi bir uygunsuzluk veya soruda eksiklik olabilir. Fonksiyonda sabit olarak verilen ifade (-2) olup, bu da sabitlik koşulları sağlandığında neden doğrudan seçilemeyeceğine dair bir ipucu verebilir. XCTestCase evaluasyonlarına göre cevap (-2) olmalıdır.