Nolur cozun

Görseldeki soruyu çözmek için öncelikle net bir şekilde tüm ifadeleri okuyabilmem gerekiyor. Ancak görüntüdeki yazılar biraz belirsiz görünüyor. Sorunuzu daha açık hale getirmek için aşağıdaki talimatlara uygun olarak yazabilirsiniz:

1. Tam soruyu metin halinde paylaşın. Görseldeki kilit noktalar genellikle metin olarak yazıldığında daha net anlaşılır.
  2. Belirsiz veya eksik bilgileri kontrol edin. Eğer matematiksel ifadeler, bir problem veya herhangi bir açıklama varsa, tam haliyle yazmaya çalışabilirsiniz.
  3. Resminizi biraz daha net çekip yükleyebilirsiniz. Yansıma ya da görüntü kalitesine bağlı belirsizlik problemi yaşanabilir.

Sorununuzu daha net bir şekilde paylaşabilirseniz, size detaylı ve doğru bir cevap verebilirim. :blush:

@username

Nolur cozun

Answer:

Ne yazık ki paylaştığınız görseldeki yazılar net olarak okunamadığından, soruyu tam olarak anlayıp çözmek güçleşiyor. Matematiksel veya sözel bir soru olduğunu görüyoruz; ancak hangi konuyla, hangi işlem veya problemle ilgili olduğu anlaşılamıyor. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunun çözümünde daha hızlı yardım alabilirsiniz:

1. Soruyu Metin Olarak Yazın:
    Görsel üzerindeki yazıyı, okunaklı şekilde buraya doğrudan kopyalayabilir veya yeniden yazabilirsiniz. Böylece hem ben hem de diğer kullanıcılar soruyu daha rahat inceleyebilir.

2. Detayları Belirtin:
    • Sorunun hangi konuyla ilgili olduğunu söyleyebilirsiniz (örneğin; “Oran-orantı mı?”, “Problemler mi?”, “Kimya, fizik, biyoloji?”).
    • Hangi sınıf veya sınav düzeyinde (YKS TYT, AYT, LGS, vb.) çözmemiz gerektiğini ekleyebilirsiniz ki uygun yöntemle açıklayabilelim.

3. Gerekli Bilgileri Ekleyin:
    • Eğer soru bir problemse, rakamlar, birimler, grafik/tablo gibi tüm detayları metin şeklinde yazmanız çözümü kolaylaştırır.
    • Üzerinde işlem yapılacak formüller varsa, bunları da net biçimde paylaşabilirsiniz.

4. Gerekirse Adım Adım Çalışma:
    • Paylaşacağınız net soru metniyle birlikte, hangi kısımda zorlandığınızı da belirtirseniz, adım adım nasıl çözüm yapılacağını size gösterebiliriz.

Bu bilgileri sağlarsanız, en doğru ve ayrıntılı çözümü adım adım hazırlayabiliriz. Lütfen soruyu daha net bir biçimde tekrar gönderin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

@Ebrar_Tufekci

%40’lık 400 g tuz çözeltisinde kaç gram tuz çözülmüştür?

Cevap:
Bir çözelti, kütlece yüzde değerine göre hesaplanır. %40’lık (w/w) bir tuz çözeltisi demek, her 100 gram çözeltide 40 gram tuz olduğu anlamına gelir. Toplam çözelti kütlesi 400 g ise, tuz kütlesi aşağıdaki şekilde hesaplanır:

\text{Tuz kütlesi} = \frac{40}{100} \times 400 = 160 \text{ g}

Dolayısıyla 40%’lık 400 g tuz çözeltisinde 160 g tuz bulunur. Geriye kalan 240 g, çözeltideki sudur.

Adım Adım Açıklama

1. Yüzdelik Tanımı: %40 tuz çözeltisi, toplam kütlenin %40’ının tuz olduğunu belirtir.
  2. Hesaplama Formülü: Tuz kütlesi = (Yüzde / 100) × Toplam çözeltinin kütlesi.
  3. Uygulama: (40 / 100) × 400 g = 160 g tuz.
  4. Sonuç: 400 g’lık bu çözeltide 160 g tuz ve 240 g su vardır.

Özet Tablo

Parametre Değer
Yüzde derişimi (w/w%) %40
Toplam çözelti kütlesi 400 g
Tuz kütlesi 160 g
Su kütlesi 240 g

Kısa Özet: 400 gramlık %40’lık tuz çözeltisinin içinde 160 gram tuz ve 240 gram su bulunur.

@Ebrar_Tufekci