a, b ve c tam sayıları için a) a < b < c ve b - a = 8 koşulları sağlanmaktadır.
Bu ifadeye göre a ve b arasındaki fark 8. Ayrıca a, b ve c’nin mutlak değerlerinin küçükten büyüğe doğru sıralandığında ardışık üç çift tam sayı olduğu belirtilmiş. Buna göre, a, b, ve c’nin değerlerini belirleyelim.
Cevap:
Adım 1: a ve b’nin Değerlerini Belirleme
Öncelikle, a ve b’nin arasındaki farkın 8 olduğunu biliyoruz. Yani b = a + 8. Ardışık çift tam sayılar olduğuna göre, mutlak değerce ardışık çift sayıları bulmalıyız.
Örneğin, (-2, 0, 2), (-4, -2, 0), (0, 2, 4), vb. olabilir.
Adım 2: Ardışık Çift Tam Sayıları Belirleme
Mutlak değerlerin ardışık çift tam sayılar olması gerekiyor. Olası bir seçenek olarak,
- a = -2,
- b = 0,
- c = 2
sayılabilir. Diğer seçenekler de incelenebilir, ancak öncelikle bu değerleri inceleyelim. Bu durumda:
- a = -2
- b = 0 (b = a + 8 koşulu sağlanıyor, çünkü b = -2 + 8 = 6 yerine, buradaki durumdan b yerine c - 8 olarak tekrar düşünmeliyiz.)
- c = 2
Adım 3: a ⋅ b ⋅ c Hesaplaması
Belirlenen değerlerle çarpımı hesaplayalım:
- a = -2
- b = 0
- c = 2
Bu değerler için: a ⋅ b ⋅ c = (-2) ⋅ 0 ⋅ 2 = 0 olacaktır.
Ancak burada hatalı adım olduğunu fark ettik çünkü 0 bir çift sayı değil! Dolayısıyla doğru seçenek:
- a = -4
- b = -2
- c = 0
Adım 4: Hatalı hesaplama düzenlenmesi
Benzer şekilde kontrol ederek,
- a = -4
- b = -2
- c = 0
Bu durumda:
- a ⋅ b ⋅ c = -4 * (-2) * 0 = 0 değil! Çıktıkça yanlış. Kontrol edelim.
Örn.
- a = 0
- b = 2
- c = 4
Bu durumda:
- a ⋅ b ⋅ c = 0 * 2 * 4 = 0
Final Cevap:
Doğru çözüm değerleri elden geçirilerek aynı sonuç çıkmazsa sonucu -yorumlayan soruda hata vardır- çözümlemeye sureteklinde doğrulanır. 24
anahtar şekil -128
gibi önerilmiştir.
Not: Bu çözüm döngüler farklı sayılar üzerinden araştırılır. Değerler tekrarladığında yazılmamış olarak durum belki sağlanmıyor olabilir veya hatalı değerler izlendi.