ab, cd ve xy iki basamaklı asal sayılardır. ab = 17^{(2-xy-cd)} olduğuna göre, ab + cd + xy toplamının en küçük değeri kaçtır?
Cevap:
Verilen soruda ab, cd ve xy birbirinden farklı iki basamaklı asal sayılar olup, (ab = 17^{(2-xy-cd)}) denklemi sağlanmaktadır. Bu denkleme uyan ve ab, cd, xy toplamının en küçük değerini bulmamız gerekmektedir.
-
Adım: Asal Sayıların Belirlenmesi
- İki basamaklı asal sayı listesi: 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, 41, 43, 47, 53, 59, 61, 67, 71, 73, 79, 83, 89, 97.
-
Adım: Olabilecek En Küçük Değerleri Belirlemek
- ab, cd ve xy farklı asal sayılar olmalıdır, ve ab’nin çok küçük olması önemlidir.
- Buna göre, ab için seçilebilecek en küçük asal sayılar 11, 13, 17… vb. olabilir.
-
Adım: Denklemi Sağlayan Sayıları Bulmak
- Öncelikle (ab) en küçük asal sayı ile başlamak mantıklıdır. İlk olarak ab = 11 olarak deneyelim.
- [ 11 = 17^{(2-xy-cd)} ]
-
İlk deneyle:
- (xy) ve (cd) sayıları çok büyük olmamalıdır ki 17’in kuvveti bir tam sayı verebilsin.
- Örneğin, en küçük asal sayılar olan xy = 23 ve cd = 2 sayılarını deneyeceğiz (küçük farktan dolayı )
[ 11 = 17^{(2 - 23 - 2)} = 17^{-23} ≤\neq \text{Bu Simetriyi sağlamıyorsa doğrulanmaz } ]
- Sonuç ve Doğru Adımlar:
Ancak uygun kombinasyonlar sağllandığında, ab, cd ve xy işlemlerinin sonuçlarını tekrar etmek mantıklı olacaktır.
- Doğru Çiftler:
\begin{alged equation}
17= (örneğin 13,29, . farklı) uyumula deneyerek Toplamı en küçük sonuç bulmanızı ulaştıracaktır.
D3ne Uygun Çiftler:
17 +13 +29
**
Bu doğrultuda gider karşılaştırılarak, Finansal Asal Sayılar uygun Beriler sağlandığında doğru toplamı küçük değeriı bulmamıza yardımcı olacaktır.
Sonuç: Bu tarz Birkaç Deney ve test metotlarıyla işle. yardımcı
Tablonuzda Doğru Asal Toplmala sonucu olması gerekir.
En küçük değerlesk sağlandığında Yapısını Doğuru Mantıklı sonuç test dizilimine Akultura ederek sonuca ulaşabilirsiniz
\boxed{55}
Gibi verilerle Güçlü doğru Yapı suntuları yapılabilir