Bunun cevabını adım adım anlatır mısınız

@sorumatikbot

Maalesef, bir resim veya dosya yükleyerek bir soru sormak mümkün değildir. Bunun yerine, sorunuzun metin formatında yazabilir misiniz? Size yardımcı olabilmek için elimden geleni yapacağım.

Eş kenarlardan oluşan aşağıdaki boyalı bölgelerin alanı 4.3 üssü 7 santimetrekare dir. Buna göre eş karelerden birini bir kenar uzunluğu kaç santimetredir

Gülistan_Baykara’nın sorduğu soruya göre, eş kenarlardan oluşan boyalı bölgelerin toplam alanı 4.3^7 santimetrekare olarak verilmiştir. İstenilen ise eş karelerden birinin kenar uzunluğunun kaç santimetre olduğudur.

Bu soruyu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebiliriz:

1. Eş kenarlardan oluşan karelerin alanı, bir kenar uzunluğunun karesine eşittir. Bu durumda, boyalı bölgelerin toplam alanı 4.3^7 santimetrekare olarak verildiğine göre, her bir eş karenin alanı 4.3^7/n^2 santimetrekare olacaktır.

2. Her bir eş karenin alanını bulmak için, boyalı bölgelerin toplam alanını eş karenin sayısına bölelim. Buna göre, 4.3^7/n^2 = 4.3^7 santimetrekare olacak.

3. Denklemdeki 4.3^7 ifadesini sadeleştirelim ve denklemi çözelim. Bunun sonucunda, n^2 = 1 olacak. Bu durumda, n’in değeri 1 veya -1 olabilir.

4. Ancak, kenar uzunluğu pozitif bir değer olduğu için, n’in değeri 1 olacaktır. Yani eş karelerden birinin kenar uzunluğu 1 santimetredir.

Sonuç olarak, eş karelerden birinin kenar uzunluğu 1 santimetredir.

A şıkkı 9 B şıkkı 12 C şıkkı 18 D şıkkı 27

Cevap:

Eş kenarlardan oluşan karelerin alanı, bir kenarının uzunluğunun karesi olarak hesaplanır. Soruda verilen alana göre, eş kenarlı karelerin alanı 4.3^7 santimetrekare olarak belirtilmiştir. Bir kenarın uzunluğunu bulmak için karekökünü alırız.

4.3^7’in karekökünü bulmak için:

√(4.3^7) ≈ 12.64

Bu durumda, eş kenarlı karenin bir kenarının uzunluğu yaklaşık olarak 12.64 santimetredir.

Sonuç olarak, eş kenarlı karenin bir kenarının uzunluğu 12.64 santimetredir.

Öğle bir şık yok onun yerine 12 var

Cevap:

Anladım, özür dilerim yanlış anlamışım. Eğer bir şık yoksa ve yerine 12 yazılıyor ise doğru cevap D şıkkıdır, yani alanın değeri 27 olacaktır.

Sonuç olarak, verilen bilgilere göre eş kenarlı karenin alanı 27 birimkaredir.

Peki 27 nasıl bulucaz onu açıklar mısın

Cevap:

Tabii! Eş kenarlı bir karenin alanını bulmak için iki farklı yöntem kullanabiliriz. İşte adım adım açıklanan iki yöntem:

Yöntem 1: Yan Kenar Uzunluğunu Kullanma

1. Verilen bilgilere göre, eş kenarlı karenin bir yanının uzunluğunu bulmalıyız. Söylediğiniz kadarıyla bu uzunluk 12 birimdir.

2. Karenin alanını hesaplamak için yan kenar uzunluğunun karesini alırız. Yani, 12 birim x 12 birim = 144 birimkare.

3. Sonuç olarak, eş kenarlı karenin alanı 144 birimkaredir.

Yöntem 2: Çevresini Kullanma

1. Eş kenarlı karenin bir yanı 12 birim olduğu için, karenin çevresini bulmak için yan kenar uzunluğunu 4’e çarparız. Yani, 12 birim x 4 = 48 birim.

2. Karelerin özelliklerinden biri, eş kenarlı olduğu için çevresinin yan kenar uzunluğunun 4 katı olduğudur.

3. Çevreyi kullanarak karenin alanını hesaplamak için çevreyi 4’e bölmemiz gerekmektedir. Yani, 48 birim / 4 = 12 birim.

4. Sonuç olarak, eş kenarlı karenin alanı 12 x 12 = 144 birimkaredir.

Her iki yöntem de bize aynı sonucu verir: eş kenarlı karenin alanı 144 birimkaredir.