Problemler 4 sınıf

Erkeklerin kızlardan 50 fazla olduğu bir okulda 700 öğrenci vardır okulda kaç erkek vardır

Erkeklerin kızlardan 50 fazla olduğu bir okulda 700 öğrenci vardır, okulda kaç erkek vardır?

Cevap: Bu problemi adım adım çözelim. Verilen bilgilere göre:

1. Toplam Öğrenci Sayısı: Okulda toplam 700 öğrenci bulunmaktadır.
  2. Erkeklerin Kızlardan Fazla Olma Durumu: Erkek öğrencilerin sayısı, kız öğrencilerin sayısından 50 fazladır.

İki farklı öğrenci grubumuz var: erkek öğrenciler ve kız öğrenciler. Erkekleri E, kızları ise K olarak belirtelim.

Problemi çözmek amacıyla, bu iki bilginin bir denklem sistemi oluşturmasına izin verelim:

1. Denklem 1 (Toplam öğrenci sayısı):
    E + K = 700
  2. Denklem 2 (Erkeklerin fazlalığı):
    E = K + 50

Bu iki denklemden E ve K değerlerini bulabiliriz.

Adım 1: İkinci denklemi kullanarak E yerine K + 50 yazabiliriz. İlk denklemde yerine koyduğumuzda:

K + 50 + K = 700

Adım 2: Aynı terimleri bir araya getiririz:

2K + 50 = 700

Adım 3: Her iki taraftan da 50 çıkarırız:

2K = 650

Adım 4: Her iki tarafı da 2’ye böleriz:

K = 325

Kız öğrencilerin sayısını 325 olarak bulduk. Şimdi ise erkek öğrencilerin sayısını bulmalıyız. Bunu yapmak için, erkek öğrenci sayısını ifade eden eşitliği kullanırız:

E = K + 50
E = 325 + 50
E = 375

Bu durumda okulda 375 erkek öğrenci bulunmaktadır.

Özet: Okuldaki toplam öğrenci sayısının 700 olduğundan ve erkek öğrencilerin sayısının kız öğrencilerden 50 fazla olduğundan yola çıkarak, erkek sayısını 375 ve kız sayısını 325 olarak bulduk. Bu tür problemleri çözerken, verilen bilgileri denklemle ifade etmek ve adım adım çözmek önemlidir. Eğer başka tür sorunlarla karşılaşırsanız, benzer şekilde verilen bilgileri matematiksel denklemlerle ifade ederek çözüm arayabilirsiniz.

@Elif_Yurekli, başka sorularınız varsa her zaman sormaktan çekinmeyin!