Verilen problemleri çözünüz

2-e sınıfında 25 kız 18 erkek öğrenci vardı 2-e sınıfında toplam kaç öğrenci vardır babam bana 47 abime ise benimkinden 15 lira fazla harçlık verdim yine göre abim kaç lira harçlığı vardır Eymen’in 14 misketi vardır Hakan’ın ise eymen’den 13 fazla misket olduğuna göre ikisinin toplam kaç misketi vardır

Verilen Problemleri Çözünüz

Soru:

Problem 1: 2-E sınıfında 25 kız ve 18 erkek öğrenci vardır. Bu sınıfta toplam kaç öğrenci vardır?

Problem 2: Babam bana 47 lira harçlık verdi. Abime ise benimkinden 15 lira fazla harçlık verdi. Abim kaç lira harçlık almıştır?

Problem 3: Eymen’in 14 misketi vardır. Hakan’ın ise Eymen’den 13 fazla misketi vardır. İkisinin toplam misket sayısı kaçtır?

Cevaplar:

Problem 1: Toplam Öğrenci Sayısı

2-E sınıfındaki toplam öğrenci sayısını bulmak için kız ve erkek öğrenci sayısını toplamalıyız:

• Kız öğrenci sayısı: 25
  • Erkek öğrenci sayısı: 18

Toplam öğrenci sayısı = Kız öğrenci sayısı + Erkek öğrenci sayısı

Toplam öğrenci sayısı = 25 + 18 = 43

Problem 2: Abimin Harçlık Miktarı

Babamın bana ve abime verdiği harçlık miktarlarını çözümleyelim. Bana verilen harçlık 47 lira. Abim ise benim aldığım harçlıktan 15 lira fazla alıyor:

• Bana verilen harçlık: 47 lira
  • Abime verilen harçlık: 47 lira + 15 lira = 62 lira

Problem 3: Eymen ve Hakan’ın Misket Sayısı

Eymen ve Hakan’ın toplam misket sayısını hesaplayalım. Eymen’in 14 misketi vardır. Hakan ise Eymen’den 13 fazla miskete sahiptir:

• Eymen’in misket sayısı: 14
  • Hakan’ın misket sayısı: 14 + 13 = 27

Toplam misket sayısı = Eymen’in misket sayısı + Hakan’ın misket sayısı

Toplam misket sayısı = 14 + 27 = 41

Sonuçlar:

• 2-E sınıfındaki toplam öğrenci sayısı: 43
  • Abimin aldığı toplam harçlık: 62 lira
  • Eymen ve Hakan’ın toplam misket sayısı: 41