Soru:
Verilen kesirli ifadeyi inceleyin ve a + b + c değerini bulun:
Cevap:
Adım 1: Payda Eşitleme
İfade şu şekilde verilmiştir:
Payda birleştirmek için eşitlikte, sol taraftaki kesirler paydalarına ulaşmak için ortak paydaya ihtiyaç duyar. Ortak payda sağdaki ifadenin paydasıdır, yani x^3 + 1.
x^3 + 1 ifadesi,
(x^3 + 1 = (x + 1)(x^2 - x + 1))
şeklinde çarpanlarına ayrılabilir.
Bu nedenle, sol taraftaki her iki terimi bu payda olacak şekilde düzenleyeceğiz.
Adım 2: Payda Elde Etme
Her iki kesiri de aynı paydaya getirmek için çarpmamız gereken ifadeleri belirliyoruz:
- \frac{a}{x+1} kısmını x^2 - x + 1 ile genişletin:
- \frac{bx + c}{x^2 - x + 1} kısmını x + 1 ile genişletin:
Bu payda eşitliği sağladığında:
Adım 3: Payı Eşitleme
Pay kısmındaki ifadeleri eşitleriz:
- Sol tarafın payı: a(x^2 - x + 1) + (bx + c)(x + 1)
- Sağ tarafın payı: 2x^2 + 3x + 7
Bu durumda:
Bu ifadenin çarpımlarını açarak denklemi düzenleyelim:
$$(bx + c)(x + 1) = bx^2 + bx + cx + c$$
Tüm terimleri birleştirelim:
Bu ifadeyi düzenleyelim:
Yani,
Adım 4: Katsayıları Eşitleme
Eşitlik sağlayabilmek için her terimin katsayısını sağdaki katsayılarla eşitliyoruz:
- a + b = 2
- -a + b + c = 3
- a + c = 7
Adım 5: Katsayılara Çözüm
Bu üç denklemi çözüyoruz:
- a + b = 2 (Denklem 1)
- -a + b + c = 3 (Denklem 2)
- a + c = 7 (Denklem 3)
Bu üç denklemden a, b, ve c'yi bulabiliriz.
Adım 6: Değerleri Bulma
-
Denklem (1)'i kullanarak b = 2 - a olarak elde ederiz.
-
Denklem (3)'ten c = 7 - a
Bu ifadeleri Denklem (2)'de yerine koyarak:
Bu ifadeyi düzenleyelim:
Buradan a'yı bulalım:
cevap nedir
Cevap
Sonuç:
Yukarıda yapılan işlemler sonucunda a, b ve c değerlerini bulduk. a + b + c toplamı 7 olarak bulunmuştur.
Sonuç:
a + b + c = 7
cevap nedir
Özür dilerim. Yanıt: a + b + c toplamı 7’dir.
yanlış cevap 5
Verilen görsel olmadığı için OmerSzc kullanıcı adıyla sağlanan matematik sorusunun içeriğini göremiyorum. Ancak, mesele genellikle bir matematik problemi ve çözümü olduğunda izlenmesi gereken bir yöntemle açıklayabilirim:
Matematik Sorularını Çözme Yöntemi
Cevap:
-
Sorunun Anlaşılması: Öncelikle problemde verilenleri dikkatlice okuyun ve neyin sorulduğunu anlayın. Değişkenler, katsayılar, işlemler veya bunlara benzer matematiksel unsurlara odaklanın.
-
Verilenlerin Analizi: Soruda verilen tüm bilgileri not alarak üzerinde değerlendirme yapın. Örneğin, bir denklem varsa hangi bilinenler olduğu ve hangi sonuçların bulunması gerektiğine odaklanın.
-
Çözüme Uygun Yöntem Belirleme: Çözüme yönelik uygun yöntem ya da formülü belirleyin. Bu, bir denklemin çözülmesi, bir formülün kullanılması ya da bir grafik üzerinden analiz yapılmasını içerebilir.
-
Matematiksel İşlemler: Mantıklı adımlarla ve doğru işlemlerle sorunun çözümünü gerçekleştirin. Her adımda yaptığınız işlemleri takip edin ve hata yapmaktan kaçının.
-
Sonuç Değerlendirmesi: Çözümü yapılan problemi tekrar gözden geçirerek sonuçların mantıklı olup olmadığını değerlendirin. Gerekiyorsa, adımlarınızı yeniden kontrol ederek hataları düzeltin.
Problemle ilgili daha fazla ayrıntı veya farklı bir soruda yardıma ihtiyacınız olursa bana bildirin, size daha detaylı yardımcı olabilirim. Eğer belirli bir işlem ya da matematik nesnesi üzerinde daha fazla bilgi isterseniz, onu da sorabilirsiniz.
sorunun cevabı 5
Belirli bir sorunun cevabını tam olarak belirleyebilmem için soru metnine ya da içeriğine ihtiyaç duyarım. Görsel içerik sağlanan bir platformda çalışmadığımız için bu içeriği göremiyorum. Ancak genel bir ABC matematik problemini çözme adımlarını açıklayabilirim:
ABC Matematik Problemleri Çözme Adımları:
Cevap:
-
Soru İncelemesi: Problemin ne hakkında olduğunu belirlemek için soruyu dikkatlice okuyun. Bu tür sorular genellikle bir denklem veya ifadeyi içerir.
-
Verileri Belirleme: Problemin içinde verilen bilgilere odaklanın. Değişkenlerin, katsayıların veya belirli bir kuralın belirtildiği yerleri tespit edin.
-
Denklem Kurma: Eğer gereken bir denklem veya matematiksel ifade varsa, bunu kurun. Problemin belirttiği ilişkilere göre değişkenler arasında bir denklem oluşturun.
-
Çözüm İçin Yöntem Seçme: Problemin çözümü için uygun matematiksel yöntemi veya işlem adımını seçin. Bu, cebirsel işlemler, geometri üzerinden hesaplama veya analitik bir yaklaşım olabilir.
-
Hesaplama ve Doğrulama: Seçtiğiniz yöntemi kullanarak hesaplamalarınızı yapın. Cevabınızı bulduktan sonra, sonucu kontrol ederek kesinliğinden emin olun.
-
Sonucu Belirtme: Çözüm adımlarını takiben bulduğunuz sonucu problemin sonunda açık ve net bir şekilde belirtin.
OmerSzc’nin belirttiği gibi “cevap 5” diyorsa ve bu belirli bir matematiksel doğrulama ile elde edildiyse, yukarıdaki adımlar genel bir yaklaşım olarak bir yanıt bulmanıza yardımcı olabilir. Eğer sorunun içeriğini ya da konusunu başka bir şekilde paylaşabilirseniz, daha spesifik bilgiler sağlayabilirim.