Jdhdhfh nkskyskk

Beril_Akca’ya ait görüntü içeriği:

Görüntüde, Türkiye’de bazı illerdeki fındık üretim alanlarına ait 2022, 2023 ve 2024 yıllarındaki rekolte (üretim miktarı) verilerini gösteren bir tablo bulunmakta.

Tablo Bilgileri:

• İller: Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon, Artvin
  • Veriler:
    • Fındık Üretim Alanları (Ha): Fındık yetiştirilen alanın hektar cinsinden ölçüsü.
    • 2022 Rekolte (Ton): Her il için 2022 yılına ait toplam fındık üretimi.
    • 2023 Rekolte (Ton): Her il için 2023 yılına ait toplam fındık üretimi.
    • 2024 Rekolte (Ton): Her il için 2024 yılına ait öngörülen toplam fındık üretimi.

Örnek Veriler:

• Ordu:
    • Üretim Alanı: 227,216 hektar
    • 2022 Rekolte: 240,559 ton
    • 2023 Rekolte: 198,838 ton
    • 2024 Rekolte: 202,041 ton

7. Soru ve Seçenekleri:

Bu tabloyla desteklenmeyen haber metinleri hangileridir?

A) Ordu ve Samsun’da fındık üretimi yapan çiftçilerin yüzü yine güldü. Fındık üretimi yaptıkları arazilerin çoğundan bekledikleri verimin karşılanması, fındık üretimi için oluşan maliyeti de karşılayacak gibi duruyor. Üretim alanından alınan verim, Samsun’da 2023 yılına göre 2024 yılında azalmış olsa da yetersiz değil.

B) Bundan iki yıl önce rekolte bizi memnun etmişti ve bir sonraki yıl da aynı verimi alacağımızı düşündük, diyen Giresun’un fındık çiftçileri geçen yıl uğradıkları hayal kırıklığını bu yıl yaşamadıklarını söyledi. Çiftçiler, “Bizim rekoltede düşüş yaşadığımız yıl, Samsun son üç yılın en yüksek rekoltesini arazi toplayıcılarından sağlamıştı.”

C) Türkiye’nin en doğusunda yer alan illerden Artvin, fındık üretim alanı bakımından verilen illerine göre alt sırada yer alıyor. Çiftçilerin söylediğine göre bu yıl hava koşulları nedeniyle az alandan yapılan üretimden alınan rekolte, bir önceki yıla göre düştü. Aynı durumun Trabzon’a da yaşandığını belirten çiftçiler, 2025 yılı için yeni gübreleme yöntemlerini kullanacaklarını belirtti.

D) 2022 yılı, Trabzon’da fındık üretim alanından en iyi verimin sağlandığı yıl olurken, 2023’ye 2024 yıllarında bu verim giderek düştü. Çiftçilerin çoğu, verimin düşmeseki sebepten dolayı yeni bir sezonsal durum beklemektedir. 2024 yılı, bu önceki yıla göre azalan on üç bin tonluk rekolte çiftçiler üzerinde olumsuz etki yaratmıştır. Trabzonlu çiftçiler, giderek azalan rekolteye karşı her an bir müdahale yapılabileceği konusuna tavır göstermektedir.

8. Soru:

Masalın konusunu aşağıdakilerden hangisi oluşturmaz?

A) Masallardaki değişim
B) Coğrafyanın masala etkisi
C) Masal unsurlarının belirsizliği
D) Zamanla çoğalan masal türü

Verilen tablo ve sorulara göre seçeneklerin değerlendirilip doğru cevapların bulunması gerekmektedir. Bu tabloya dayanmayan metni belirlemek için veriler dikkatlice incelenmelidir.