İngilizce çalışma

What can you say when you start a phone call?

tuncayakturk said What can you say when you start a phone call?

Cevap:

Telefon görüşmesine başlarken söylenebilecek ifadeler, kiminle konuştuğunuza ve iletişimin bağlamına bağlı olarak değişebilir. İşte farklı durumlar için bazı örnekler:

Adımlar:

1. Resmî Telefon Görüşmeleri İçin:

• “İyi günler, ben [İsim] [Şirket Adı]'ndan arıyorum. [Konuyla ilgili bilgi].”
    (Örnek: “İyi günler, ben Ali Yılmaz ABC Şirketi’nden arıyorum. Size yeni ürünümüz hakkında bilgi vermek istiyorum.”)
  • “Merhaba, ben [İsim]. [Pozisyon] olarak [Şirket] adına sizi arıyorum.”
    (Örnek: “Merhaba, ben Zeynep. Müşteri Hizmetleri Yetkilisi olarak XYZ Bankası adına sizi arıyorum.”)

2. Gayriresmî Telefon Görüşmeleri İçin:

• “Merhaba! [İsim] ben. Nasılsın?”
    (Örnek: “Merhaba! Tuncay ben. Nasılsın?”)
  • “Selam, [İsim]. Müsait misin?”
    (Örnek: “Selam, Ayşe. Müsait misin?”)

3. İş Görüşmesi veya Randevu Amaçlı Aramalar İçin:

• “Merhaba, [İsim] ben. [Pozisyon/Şirket] ile olan görüşmemiz için arıyorum.”
    (Örnek: “Merhaba, Ahmet ben. Mühendislik pozisyonu için olan iş görüşmemiz hakkında konuşmak istiyorum.”)
  • “İyi günler, ben [İsim], [Randevu Tarihi/Amacı] ile ilgili arıyorum.”
    (Örnek: “İyi günler, ben Emre. Yarınki diş hekimi randevusu hakkında arıyorum.”)

Sonuç:

Telefon görüşmesine başlarken kullanılabilecek ifadeler, niyetinizi ve kiminle konuştuğunuzu belirtmenizi sağlar. Dilinize ve durumunuza uygun bir selamlama seçmek, iletişiminizin daha etkili ve nezaket çerçevesinde olmasına yardımcı olur. Resmi konuşmalar için daha formel, gayriresmi konuşmalar için ise daha samimi ifadeler tercih edilmelidir.