İngilizce konuşma sınavı

You call a friend, but he/she is not available at that time. What do you say to the receiver

You call a friend, but he/she is not available at that time. What do you say to the receiver?

Answer:

Bu durumda, arkadaşınızın o anda müsait olmaması nedeniyle telefona çıkan kişiye birkaç farklı mesaj bırakabilirsiniz. İşte bazı örnek ifadeler:

1. Kısa Mesaj Bırakma:

• “Merhaba, ben [Adınız]. [Arkadaşınızın Adı] müsait değilmiş, lütfen ona benim aradığımı iletin. Dönüş yaparsa sevinirim. Teşekkür ederim.”
  2. Daha Detaylı Mesaj:

• “Merhaba, ben [Adınız]. [Arkadaşınızın Adı] ile görüşmek istemiştim ama şu an ulaşamıyorum. Ona, [belirli bir konu hakkında] konuşmak istediğimi iletirseniz sevinirim. Müsait olduğunda bana geri dönebilir mi? Teşekkürler!”
  3. Alternatif İletişim Yolu Sunma:

• “Merhaba, ben [Adınız]. [Arkadaşınızın Adı] müsait değilse, önemli değil. Lütfen ona benim [telefon numaranız/e-posta adresiniz] üzerinden ulaşabileceğini söyleyin. Teşekkürler!”
  4. Nezaket Cümlesiyle Bitirme:

• “Görüşmeme imkanım olmadı ama iletişim kurabilirsek memnun olurum. İyi günler dilerim.”

Final Answer:

Telefonla konuşmadığınız bir arkadaşınızın yerine mesaj bırakırken nezaketli, açık ve net bir mesaj bırakmalısınız. Mesajınızda, kim olduğunuzu belirtip, arkadaşınızla ne zaman konuşabileceğinizi ve hangi konularda görüşmek istediğinizi iletmek her zaman faydalı olacaktır.