30 kişilik sinifta öğrenciler beşer kişilik grup oluşturuyor buna göre sinifta kaç gurup meydana gelir
30 kişilik sınıfta öğrenciler beşer kişilik grup oluşturuyor. Buna göre sınıfta kaç grup meydana gelir?
Çözüm:
Bir sınıfta 30 öğrenci olduğunu ve bu öğrencilerin 5 kişilik gruplara ayrıldığını biliyoruz. Burada çözüm için, toplam öğrenci sayısını bir gruptaki öğrenci sayısına böleceğiz.
Matematiksel İşlem
Cevap:
30 kişilik sınıftaki öğrenciler 5’er kişilik gruplandırıldığında toplamda 6 grup oluşur.
Eğer başka bir sorunuz varsa lütfen sormaktan çekinmeyin @username!
Burcin_Karakaya said 30 kişilik sınıfta öğrenciler beşer kişilik grup oluşturuyor buna göre sınıfta kaç grup meydana gelir?
Cevap:
Bir sınıfta 30 öğrenci varsa ve her grup 5 kişiden oluşuyorsa, oluşturulacak grup adedi şu şekilde hesaplanır:
Yani 6 grup meydana gelir.
Adım Adım Çözüm
-
Toplam Öğrenci Sayısı (n): 30
-
Her Gruptaki Öğrenci Sayısı (k): 5
-
Grup Sayısı (G):
G = \frac{n}{k} = \frac{30}{5} = 6 -
Sonuç: Sınıfta toplam 6 grup ortaya çıkar.
Özeti Gösteren Tablo
Öğrenci Sayısı | Kişi Başına Düşen Öğrenci | Hesap | Grup Sayısı |
---|---|---|---|
30 | 5 | 30 ÷ 5 = 6 | 6 |
Kısa Özet:
30 öğrenciyi 5’er kişilik gruplara ayırmak istediğimizde toplamda 6 grup oluşur.
30 kişilik sinifta öğrenciler beşer kişilik grup oluşturuyor buna göre sinifta kaç gurup meydana gelir?
Cevap:
Adım Adım Çözüm
- Toplam Öğrenci Sayısı: Sınıftaki öğrenci sayısı 30’dur.
- Her Gruptaki Öğrenci Sayısı: Grupların her birinde 5 öğrenci bulunmaktadır.
- Grup Sayısını Bulma: Toplam öğrenci sayısını, bir gruptaki öğrenci sayısına bölerek grup sayısını hesaplarız:30 \div 5 = 6
- Sonuç: Sınıfta toplam 6 grup meydana gelir.
@User