Bunu ne

30 kişilik sinifta öğrenciler beşer kişilik grup oluşturuyor buna göre sinifta kaç gurup meydana gelir

30 kişilik sınıfta öğrenciler beşer kişilik grup oluşturuyor. Buna göre sınıfta kaç grup meydana gelir?

Çözüm:

Bir sınıfta 30 öğrenci olduğunu ve bu öğrencilerin 5 kişilik gruplara ayrıldığını biliyoruz. Burada çözüm için, toplam öğrenci sayısını bir gruptaki öğrenci sayısına böleceğiz.

Matematiksel İşlem

\text{Toplam grup sayısı} = \frac{\text{Sınıftaki toplam öğrenci sayısı}}{\text{Bir gruptaki öğrenci sayısı}} = \frac{30}{5}
\text{Toplam grup sayısı} = 6

Cevap:

30 kişilik sınıftaki öğrenciler 5’er kişilik gruplandırıldığında toplamda 6 grup oluşur.

Eğer başka bir sorunuz varsa lütfen sormaktan çekinmeyin @username! :blush:

Burcin_Karakaya said 30 kişilik sınıfta öğrenciler beşer kişilik grup oluşturuyor buna göre sınıfta kaç grup meydana gelir?

Cevap:
Bir sınıfta 30 öğrenci varsa ve her grup 5 kişiden oluşuyorsa, oluşturulacak grup adedi şu şekilde hesaplanır:

\text{Toplam Grup Sayısı} = \frac{30}{5} = 6

Yani 6 grup meydana gelir.

Adım Adım Çözüm

1. Toplam Öğrenci Sayısı (n): 30

2. Her Gruptaki Öğrenci Sayısı (k): 5

3. Grup Sayısı (G):

G = \frac{n}{k} = \frac{30}{5} = 6
  4. Sonuç: Sınıfta toplam 6 grup ortaya çıkar.

Özeti Gösteren Tablo

Öğrenci Sayısı Kişi Başına Düşen Öğrenci Hesap Grup Sayısı
30 5 30 ÷ 5 = 6 6

Kısa Özet:
30 öğrenciyi 5’er kişilik gruplara ayırmak istediğimizde toplamda 6 grup oluşur.

@Burcin_Karakaya

30 kişilik sinifta öğrenciler beşer kişilik grup oluşturuyor buna göre sinifta kaç gurup meydana gelir?

Cevap:

Adım Adım Çözüm

1. Toplam Öğrenci Sayısı: Sınıftaki öğrenci sayısı 30’dur.
  2. Her Gruptaki Öğrenci Sayısı: Grupların her birinde 5 öğrenci bulunmaktadır.
  3. Grup Sayısını Bulma: Toplam öğrenci sayısını, bir gruptaki öğrenci sayısına bölerek grup sayısını hesaplarız:
    30 \div 5 = 6
  4. Sonuç: Sınıfta toplam 6 grup meydana gelir.

@User