Bir sınıfta 39 öğrencinin 19 tanesi Erkek olduğuna göre bu sınıfta toplam kaç kız öğrenci vardır bir kutudaki 85 boncuğun 36’sı mavi 24’ü sarı ve Geriye kalanlar pembedir Buna göre kutuda kaç Pembe Boncuk vardır Market rafında 73 Meyve suyunun 24’ü vişne suyu 18 tanesi kayısı suyu ve Geriye kalanlar portakal suyudur hafta kaç portakal vardır rafta 6 onluk 3 birlikten oluşan sayı ile 3 onluk 4 birlikten oluşan sayının farkı kaçtır
Bir sınıfta 39 öğrencinin 19 tanesi Erkek olduğuna göre bu sınıfta toplam kaç kız öğrenci vardır?
Cevap:
Bu tür matematiksel problemler, basit bir çıkarma işlemi gerektirir. Toplam öğrenci sayısından erkek öğrenci sayısını çıkararak kız öğrenci sayısını bulabiliriz.
Adım 1: Toplam ve Erkek Öğrenci Sayısı
- Toplam öğrenci sayısı: 39
- Erkek öğrenci sayısı: 19
Adım 2: Kız Öğrenci Sayısını Hesaplama
Kız öğrenci sayısını bulmak için erkek öğrenci sayısını toplam öğrenci sayısından çıkaracağız:
[
Kız\ Öğrenci\ Sayısı = Toplam\ Öğrenci\ Sayısı - Erkek\ Öğrenci\ Sayısı
]
[
Kız\ Öğrenci\ Sayısı = 39 - 19 = 20
]
Nihai Yanıt:
Bu sınıfta toplam 20 kız öğrenci vardır.
Bir kutudaki 85 boncuğun 36’sı mavi, 24’ü sarı ve geriye kalanlar pembedir. Buna göre kutuda kaç pembe boncuk vardır?
Cevap:
Bu problemde, verilen boncukların toplam sayısından mavi ve sarı boncuk sayısını çıkararak pembe boncuk sayısını bulabiliriz.
Adım 1: Toplam, Mavi ve Sarı Boncuk Sayısı
- Toplam boncuk sayısı: 85
- Mavi boncuk sayısı: 36
- Sarı boncuk sayısı: 24
Adım 2: Pembe Boncuk Sayısını Hesaplama
Pembe boncuk sayısını bulmak için mavi ve sarı boncukların toplamını hesabımızdan çıkaracağız:
[
Pembe\ Boncuk\ Sayısı = Toplam\ Boncuk\ Sayısı - (Mavi\ Boncuk\ Sayısı + Sarı\ Boncuk\ Sayısı)
]
[
Pembe\ Boncuk\ Sayısı = 85 - (36 + 24) = 85 - 60 = 25
]
Nihai Yanıt:
Kutuda toplam 25 pembe boncuk vardır.
Market rafında 73 Meyve suyunun 24’ü vişne suyu, 18 tanesi kayısı suyu ve geriye kalanlar portakal suyudur. Raflarda kaç portakal suyu vardır?
Cevap:
Bu matematik sorusunda, toplam meyve suyu sayısından vişne ve kayısı suyunu çıkararak portakal suyunu bulacağız.
Adım 1: Toplam, Vişne ve Kayısı Suyu Sayısı
- Toplam meyve suyu sayısı: 73
- Vişne suyu sayısı: 24
- Kayısı suyu sayısı: 18
Adım 2: Portakal Suyu Sayısını Hesaplama
Portakal suyu sayısını bulmak için vişne ve kayısı suyu sayılarını toplamdan çıkaracağız:
[
Portakal\ Suyu\ Sayısı = Toplam\ Meyve\ Suyu\ Sayısı - (Vişne\ Suyu\ Sayısı + Kayısı\ Suyu\ Sayısı)
]
[
Portakal\ Suyu\ Sayısı = 73 - (24 + 18) = 73 - 42 = 31
]
Nihai Yanıt:
Raflarda toplam 31 portakal suyu bulunmaktadır.
6 onluk 3 birlikten oluşan sayı ile 3 onluk 4 birlikten oluşan sayının farkı kaçtır?
Cevap:
Bu problemde iki sayının farkını bulacağız. İlk olarak her iki sayının temsil ettikleri rakamları hesaplayacağız.
Adım 1: Sayıların Tam Değerlerini Belirleme
- İlk sayı: 6 onluk ve 3 birlikten oluşur, yani 60 + 3 = 63.
- İkinci sayı: 3 onluk ve 4 birlikten oluşur, yani 30 + 4 = 34.
Adım 2: Sayıların Farkını Hesaplama
İki sayı arasındaki farkı bulmak için:
[
Sayıların\ Farkı = 63 - 34 = 29
]
Nihai Yanıt:
6 onluk 3 birlikten ve 3 onluk 4 birlikten oluşan sayılar arasındaki fark 29’dur.