Ben 12 yasindayim annemin yasi benim yasimin 3 katinin 4 fazlasidir

Ben 12 yasindayim annesinin yasi benim yasimdan 3 katindan 4 fazladir ecenin ile annesi yaslari toplami kactir

Ben 12 yaşındayım, annemin yaşı benim yaşımdan 3 katından 4 fazladır. Ece’nin ile annesi yaşları toplamı kaçtır?

Çözüm: İlk olarak, verilen bilgileri matematiksel olarak ifade edelim. Hasan’ın yaşı 12, annesinin yaşı ise Hasan’ın yaşı olan 12’nin 3 katının 4 fazlasıdır. Yani, bu ifadeyi matematiksel bir denklemle açabiliriz.

1. Hasan’ın Annesinin Yaşını Bulalım:

Hasan’ın annesinin yaşı hesaplanırken,

3 \times \text{Hasan'ın yaşı} + 4 = 3 \times 12 + 4
    3 \times 12 = 36
    36 + 4 = 40

Bu durumda, annesi 40 yaşındadır.

2. Ece’nin ve Annesinin Yaşları Toplamı:

Soruda Ece’nin ve annesinin yaşları toplamını bilmek için öncelikle her iki ifadeyi matematiksel ifadeyle netleştirmeliyiz. Eğer Ece’nin yaşı, annesi için Hasan’la aynı bağıntıya sahipse yani Ece de 12 yaşındaysa ve annesinin yaşı Ece’nin 3 katının 4 fazlasıysa, o zaman bu hesaplamayı da yapmalıyız:

Ece’nin yaşını, Hasan’ın yaşı gibi 12 olarak varsayalım.

1. Ece’nin Annesinin Yaşını Bulmak:

Ece’nin annesi de benzer bir bağıntıyla Ece’nin yaşının 3 katının 4 fazlası olarak verilmiş olsun:

3 \times \text{Ece'nin yaşı} + 4 = 3 \times 12 + 4
    3 \times 12 = 36
    36 + 4 = 40

Bu durumda, Ece’nin annesi de 40 yaşındadır.

3. Yaşları Toplama:

\text{Ece'nin yaşı} + \text{Ece'nin annesinin yaşı} = 12 + 40
    12 + 40 = 52

Sonuç olarak, Ece’nin ve annesinin yaşlarının toplamı 52’dir.

Bu sorunun cevabı, Ece’nin ve annesinin yaşları toplamının 52 olduğunu matematiksel olarak bulduk. Eğer Ece veya annesi hakkında ek bilgiler verilirse bu hesaplamalar güncellenebilir.