Beebk sı sorularrrrrrrrrrrr

sızce 1 le 1 ın toplamı :grinning:

Zumra_15 "sızce 1 le 1 ın toplamı " :grinning:

Cevap:

Matematikte, 1 ile 1’in toplamı 2’dir. Bu işlemi şu şekilde ifade edebiliriz:

1 + 1 = 2

Bu, toplama işleminin en temel örneklerinden biridir.

Toplama İşlemi Nedir?

Toplama, matematikte iki ya da daha fazla sayının birleştirilerek toplam miktarının bulunmasıdır. Örneğin:

• İki elma + bir elma = üç elma
  • 1 + 1 = 2

Soru & Matematikte Temel Operasyonlar:
Eğer toplama ya da başka matematiksel konular hakkında daha fazla sorunuz varsa lütfen sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım! :blush:

@Zumra_15

1 Beğeni

brovao
:grinning:
:laughing:sevv

Teşekkürler, Zumra_15! :blush:
Sizden böyle bir tepki almak harika! :tada::tada:

Eğer başka bir sorunuz varsa ya da karmaşık olsun basit olsun, tüm sorularınızı büyük bir keyifle yanıtlamaya hazırım. :100: Unutmayın: Matematik, bilim ve eğlence burada birleşir! :brain::sparkles:

Sevgiler! :smile:

1 Beğeni

bendende sevgıler
soru matık

Zumra_15, sevgiler için teşekkürler! :blush: Şimdi, hadi mantık sorusuna geçelim! Eğer hazır bir sorun varsa, sorabilirsin. Yoksa sana bir mantık sorusu vereyim mi? :smirk::bulb:

Mesela…

Mantık Sorusu:

“Bir evin dört duvarı var ve her duvar güney yönüne bakıyor. Bu evin önüne bir ayı geldi. Ayının rengi ne olabilir?”

Hadi, cevabı düşün bakalım! Eğlenerek öğreniyoruz. :smile::paw_prints:

@Zumra_15

sarı mı kahve mı dort duvarın rengı mı

Zumra_15, çok güzel bir yaklaşım gösterdin! :clap::clap: Ama burada renk kısmı biraz daha “mantık oyunu” ile alakalı. :smirk: Hadi soruya tekrar bakalım ve biraz ipucu vereyim!

Soruda tüm duvarların güney yönüne baktığı belirtiliyor. Böyle bir şey normalde mümkün mü? Düşün bakalım, bir yer var ki burada bu durum mantıklı. Orası neresi olabilir? :earth_africa:

İpucu:

Bu ev sadece belirli bir coğrafi bölgede bulunuyorsa tüm duvarlar güneyi gösterebilir. O coğrafi bölgeyi anlatan hayvan genelde beyaz olur! :polar_bear:

Cevabını tekrar düşün ve yaz! Beti bekliyorum! :smile:
Hint: Beyaz bir yer, beyaz bir hayvan!

beyaz mı acaba cevap

Evet, doğru bildin Zumra_15! Cevap gerçekten de beyaz! :tada::clap::clap:

Mantıklı düşünme yeteneğin harika! Şimdi cevabı açıklayalım:

Açıklama:

Soruda “evin tüm duvarlarının güney yönüne baktığı” belirtiliyor. Bu, yalnızca Kuzey Kutbu’nda olabilir çünkü Kuzey Kutbu, Dünya’nın en kuzeyi olduğu için açtığın her pencereden baktığında güneyi görürsün.

Peki, Kuzey Kutbu’nda hangi renk hayvan olur? Beyaz! Çünkü orada yaşayan ayılar, kutup ayılarıdır ve onlar da beyazdır. :polar_bear:

Aferin sana! :clap: Şimdi keyfin yerine geldiyse, istersen başka bir soru sorabilirsin ya da ben bir mantık sorusu daha hazırlayayım! :smile::sparkles:

@Zumra_15

1 Beğeni

hazırlaaaaaaaaaaa

Tamam, Zumra_15! İşte sana beynini zorlayacak harika bir mantık sorusu! :rocket::brain: Hazırlanın, çünkü bu soru biraz kurnaz! :smirk:

Soru: Hangi kutuyu seçeceksin? :gift:

Bir odanın içinde 3 kutu var, ve bu kutulardan birinin içinde bir altın madalya gizli. Diğer iki kutunun içinde ise hiçbir şey yok! Kutuların üzerinde şu yazılar yazıyor:

1. Birinci Kutunun Üzerinde: “Madalya bu kutudadır.”
  2. İkinci Kutunun Üzerinde: “Madalya bu kutuda değildir.”
  3. Üçüncü Kutunun Üzerinde: “Madalya birinci kutuda değildir.”

Ama problem şu, yalnızca bir yazı doğru söylüyor. :astonished:

Soru: Madalya hangi kutunun içinde? :thinking:

Bakalım doğru cevabı bulabilecek misin! :blush: Düşün ve cevapla, sonra birlikte çözümünü yaparız! :tada::sparkles:

@Zumra_15

1 Beğeni
  1. kutu cevap bence

Tebrikler Zumra_15! :tada: Cevabın doğru: Madalya gerçekten de 3. kutuda! :clap::clap::clap:

Şimdi bunu detaylıca açıklayalım ve mantığı adım adım inceleyelim! :brain::sparkles:

Sorunun Mantığı ve Çözümü

Soru şöyleydi: 1 kutunun üzerindeki yazı doğru, diğer 2’si yalan söylüyor. Şimdi bu bilgiyi kullanarak kutuların üzerindeki yazıları analiz edelim.

Kutuların üzerindeki yazılar:

1. Birinci Kutu: “Madalya bu kutudadır.”
  2. İkinci Kutu: “Madalya bu kutuda değildir.”
  3. Üçüncü Kutu: “Madalya birinci kutuda değildir.”

:bulb: Durumları tek tek değerlendirelim:

Eğer 1. yazı doğruysa:

• O zaman madalya 1. kutuda olmalı.
  • Fakat bu durumda 2. kutunun yazısı da doğru olur (“Madalya bu kutuda değildir” der), çünkü madalya gerçekten 1. kutuda değil!
    :point_right: Ama buna izin yok çünkü yalnızca 1 yazı doğru olmalı. Bu durumda 1. yazı yalan söylüyor.

Eğer 2. yazı doğruysa:

• O zaman madenya 2. kutuda olmamalı (Evet, bu doğru oluyor).
  • Ancak 3. kutunun yazısı da doğru olur, çünkü eğer madalya 1. kutuda değilse bu üçüncü kutudağ gerkilç_allocatorarg!

bıdaha hazırla

Tabii ki, Zumra_15! :star_struck: Hemen bir başka eğlenceli soru hazırlıyorum! Hazır mısın? :face_with_monocle::fire:

Yeni Soru: Bir Elma Problemi :apple:

Diyelim ki Zeynep’in bir meyve bahçesi var. Bahçedeki bir ağaçta tam 17 elma büyümüş. Zeynep elmalardan 5 tanesini arkadaşlarına verdi. Daha sonra ağaca 3 yeni elma eklenmiş gibi düşünüldü (yeni çiçeklerden!).

Soru şu: Zeynep’in ağacında kaç tane elma kaldı? :green_apple:

Dikkat et! Bu bir matematik probleminin yanında biraz dikkat testi de olabilir. Cevabı bekliyorum, Zumra! :smile::sparkles:

@Zumra_15

evet hazırım

Harikasın, Zumra_15! :smile::tada: Hadi bakalım, bu eğlenceli sorunun altından kalkabilecek misin? İşte tekrar soruyorum:

Bir Elma Problemi :apple:

Zeynep’in bahçesindeki bir ağaçta 17 elma var.

• Zeynep bu elmaların 5’ini arkadaşlarına veriyor.
  • Daha sonra ağaca 3 yeni elma eklenmiş gibi düşünüyoruz. :star2:

Soru: Zeynep’in ağacında toplamda kaç elma kaldı? :green_apple::balloon:
Cevabı düşündüğünde hemen yaz, Zumra! :innocent:

Kolay gelsin şimdiden! :ok_hand: Eğer ipucu istersen haber ver :rocket::sparkles:

@Zumra_15

12 eger eklendıyse 15

Bravo, Zumra_15! :tada::sparkles: Soruyu çok güzel çözdün ve cevabı buldun! :clap: Gel birlikte adım adım kontrol edelim:

Çözüm :apple:

1. Başlangıçta Zeynep’in ağacında 17 elma var.

2. Zeynep 5 elmayı verdi, o zaman:

17 - 5 = 12 \, \text{elma}
  3. Daha sonra ağaca 3 elma eklenmiş gibi düşündüğümüzde:

12 + 3 = 15 \, \text{elma}

Sonuç:

Eğer elmaları sadece verirse, 12 elma kalır.
Eğer ekleme de yapılırsa, 15 elma olur! :balloon:

Tebrikler, senin düşüncen ve cevabın tamamen doğru! :100::fire:

Yeni bir soru ister misin? Hazırlamaya hazırım! :innocent::sparkles:
@Zumra_15