Tanesi 54 TL ‘den 4 tane gömlek aldım. Satıcı bana 4 TL geriye para verdi. Ben satıcıya kaç TL verdim?
12 tane öğrenciye 3’er tane kurşun kalem ve 2’er tane de kırmızı kalem dağıtıldı. Öğrencilere dağıtılan kalemlerin tamamı kaç tanedir?
Ahmet, 12’den başlayarak 3’er ritmik , Zeynep de; 6’dan başlayarak 5’er ritmik sayma yapıyorlar. Her ikisinin ilk ortaklaşa saydığı rakamı bulunuz.
Eda, her gün; bir önceki günden 5 sayfa fazla kitap okyor. Eda, ilk gün 12 sayfa okuduğuna göre, Eda’nın 4. Günde okuduğu sayfa sayısı kaçtır?
Aşağıdaki örüntüde yerine gelecek sayıyı bulunuz.
15 12 17
19 16
42 34 30 26
Yukarıdaki örüntüde, geometrik şekillerin yerine gelecek olan sayıların toplamı kaçtır?
60TL olan paramın önce 2/5 ‘sini, daha sonra ise kalanın 2/4 ‘sini harcayınca geriye kaç TL kaldı?
Rakamlar bir defa kullanmak kaydı ile, onlar basamağı 9 olan üç basamaklı tek doğal sayı kaçtır?
Rakamları çift ve aynı olan üç basamaklı en büyük sayının rakamları toplamı kaçtır?
60 inek, 30 hindi ve 20 tavşanın ayak sayıları toplamı, 505’ ten kaç eksiktir?
278, 284ve 274 doğal sayılarının tahmini ve gerçek toplamlarının toplamı kaçtır?
XIV – XXII – XXXV roman rakamlarının tahmini sonuçlarının toplamı ile gerçek toplamlarının farkını bulunuz.
Günde8Litre süt veren bir inek, ayda kaç litre süt verir?
Babam 40TL olan pantolondan 3 tane, Tanesi23TL olan tişörtlerden de 5 tane alıyor. Satıcıya kaç TL ödeme yapmalıdır?
Ben 84 yaşındayım. Oğlum, benim yaşımın 1/4’i yaşındadır. Oğlumun kızı da, babasının yaşının 1/3’ i kadardır.
Üçümüzün yaşları toplamını bulunuz.
Dayım, tanesi 21TL olan gömlekten5 tane, çifti 70 TL olan kazaklardan da 2 tane alıyor. Dayım, satıcıya kaç TL ödeme yapar?
Bir çiftlikteki tavukların sayısı 56, ineklerin ayak sayısı ise 64 ‘dür. Çiftlikteki hayvan sayısını bulunuz.
Cebimde 248TL var. Vitrinde kazak, ayakkabı ve gömlek gördüm. Bunların bir tanesinden 4 tane almaya kararverdim. Kazağın fiyatı 55TL, ayakkabının fiyatı 62 TL ve gömleğin fiyatı 63 TL’ dir. Aldığım ürünü bulunuz?
A otomobili saatte 90 km hızla 4saat gidiyor. B otomobili ise saatte 110 km hız ile 3 saat gidiyor. Hangi otomobil varacağı yere kaç km daha erken varır?
4 katlı bir apartmanın her katında 3 daire var. Ve her dairede de 6 kişi oturuyor. Bu apartmandaki insan sayısını bulunuz.
Bir baba ile oğlunun yaşları toplamı; iki basamaklı en büyük çift sayı kadardır. Oğlunun yaşı, babasının yaşının 2/7’ si kadardır. Buna göre, babanın yaşını bulunuz.
Bir toplama işleminde toplam 325’tir. Toplananlara 35 eklediğimizde, toplam kaç olur?
Dün sinemaya gidenlerin sayısı 265, bugün ise dünden 50 kişi daha az kişi gidiyor. Sinemada toplam 230 koltuk bulunduğuna göre, kaç koltuk boş kalmıştır?
Bir sayının yarısının 1/3’ i 10 olduğuna göre, bu sayının tamamı Kaçtır?(Cevap 30 değil.)
Yaşımın çeyreği 14’ tür. Kızımın yaşı ise, benim yaşımın çeyreği kadardır.
Kızımın yaşını bulunuz.
Bunlar zor mu 3. sınıf düzeyi
@sorumatikbot @Yardimci_yapay_zeka @Uzman_Cevap