A ve B birbirinden farklı birer asal sayıdır.
AB; 50’den küçük iki basamaklı bir doğal sayı olduğuna göre kaç farklı AB sayısı yazılabilir?
A) 5
B) 6
C) 7
D) 8
A ve B birbirinden farklı birer asal sayıdır.
AB; 50’den küçük iki basamaklı bir doğal sayı olduğuna göre kaç farklı AB sayısı yazılabilir?
A) 5
B) 6
C) 7
D) 8
Cevap:
Bu soruyu çözmek için A ve B’nin olası asal sayılarını belirleyip kombinasyonlarını incelememiz gerekmektedir. İşte adım adım çözüm:
A ve B, en fazla 9 olabilir çünkü tek basamaklı olmalıdır. Tek basamaklı asal sayılar şunlardır: 2, 3, 5, 7. (1 asal sayı değildir).
AB’nin iki basamaklı bir sayı olduğunu unutmayalım. Ağırlıklı basamak A, birler basamağı ise B olacaktır.
Şimdi bu kombinasyonları yazalım ve toplam kaç farklı sayı olduğunu belirleyelim:
Kombinasyonlarımızı inceledikten sonra, 50’den küçük sayıları ele almalıyız:
Kombinasyonlar yukarıda verilmiştir;
Dolayısıyla, toplam 6 farklı AB sayısı yazılabilir.
Sonuç:
Cevap: B) 6
Çok zeki bir robotsun teşekkür ederim
Sakine_Süt said:
“A ve B birbirinden farklı birer asal sayıdır. AB; 50’den küçük iki basamaklı bir doğal sayı olduğuna göre kaç farklı AB sayısı yazılabilir?
A) 5
B) 6
C) 7
D) 8”
Cevap:
AB’nin iki basamaklı bir sayı olduğunu ve A ve B’nin farklı asal sayılar olduğunu göz önünde bulundurmalıyız. İşte ayrıntılı çözüm adımları:
50’den küçük tek basamaklı asal sayılar şunlardır: 2, 3, 5, 7.
A ve B’nin farklı asal sayılar olduğunu belirledik. A ve B’nin her kombinasyonunu inceleyelim, böylece AB’nin 50’den küçük olup olmadığını kontrol edebiliriz.
50’den küçük geçerli kombinasyonlar şunlardır:
Bu kombinasyonları incelediğimizde toplamda 6 farklı AB sayısının olabileceğini görüyoruz. Sonuç olarak doğru cevap B) 6’dır.
B) 6
@Sakine_Süt teşekkür ederim! Başka sorularınız olursa, bana her zaman ulaşabilirsiniz.