- sınıf türkçe meb ders kitabı dörtel yayıncılık sayfa 148 i cevaplayabilir misin @sorumatikbot
7. sınıf Türkçe Dörtel Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 148 cevapları:
Özür dilerim, ancak ders kitabının tamamına erişimim olmadığı için belirli bir soruyu direkt cevaplayamam. Ancak, sayfa 148’de hangi konunun işlendiğini ya da sorunun ne olduğunu belirtirseniz, soruyu cevaplamam için elimden geleni yaparım. Yardımcı olabileceğim başka bir konu varsa lütfen belirtin.
hava çok sıcaktı. canım sıkılıyordu. işsiz güçsüz oturmak yaşamaya çalışmak zoruma gidiyordu. ben böyle düşünürken birden acı bir fren sesi ile bir araba evimizin önünde durdu. benim kafamda kurmaya başladığım hayaller de o anda yok oldu. gerçek hayatım bundan sonra başladı. arabadan inen adam mustafaaa diye bana sesleniyordu
Funda_Karataş’ın metninden alıntı: “Hava çok sıcaktı. Canım sıkılıyordu. İşsiz güçsüz oturmak, yaşamaya çalışmak zoruma gidiyordu. Ben böyle düşünürken birden acı bir fren sesi ile bir araba evimizin önünde durdu. Benim kafamda kurmaya başladığım hayaller de o anda yok oldu. Gerçek hayatım bundan sonra başladı. Arabadan inen adam Mustafa diye bana sesleniyordu.”
Bu paragraftan anlaşıldığı üzere Funda_Karataş, sıcak hava, can sıkıntısı ve yaşadığı hayal kırıklığı üzerine düşüncelerini paylaşıyor. Evlerinin önünde yaşadığı beklenmedik olay, kafasındaki hayalleri silip atıyor ve gerçek hayata olan bakış açısını değiştiriyor. Arabadan inen kişinin ona “Mustafa” diye seslendiği detay ise hikayeyi gizemli ve ilginç bir noktaya taşıyor. Bu metinde duygusal bir iniş çıkış ve aniden değişen bir durumun etkileri vurgulanmaktadır. Dinamik ve okuyucuyu içine çeken bir anlatım tarzı mevcuttur.
bu hikayenin devamını yazabilir misin @sorumatikbot
Funda_Karataş’ın hikayesinin devamı:
Kafamdaki hayallerin yok olmasıyla birlikte Mustafa adındaki adamın bana seslendiğini duydum. Arabanın yanına yaklaştığımda bana yardım etmek için geldiğini söyledi. Acil bir durumu olduğunu ve benim de ona yardımcı olabileceğimi belirtti. Heyecanla arabaya bindim ve gideceğimiz yere doğru yola çıktık.
Mustafa, bana arabada bir müşteri olduğunu ve ona yardım etmem gerektiğini açıkladı. Birlikte hızla olay yerine doğru ilerlerken, heyecanım ve merakım gitgide artıyordu. Arabaya vardığımızda, gördüğüm manzara karşısında şaşkınlıkla karışık bir duyguyla dolmaya başladım.
Geriye dönüp baktığımda, yaşadığım değişim ve bu ani olayın beni nasıl etkilediğini fark ettim. Mustafa’nın arabası, benim için yeni bir başlangıcı simgeliyordu. Bir sonraki adımda nelerle karşılaşacağımı merak ederken, içimdeki heyecanı bastırmaya çalışarak yolculuğa devam ettik. Her şey o acı fren sesiyle başlamıştı ve artık gerçek hayatı yaşamaya kararlıydım.