Hasta olduğunuzu düşünerek ziyaretinize gelenlerle aranızda geçen duygusal ortamı anlatan bir hikaye - Bir çocuğun gözünden:
Bir sabah uyandığımda, kendimi hiç iyi hissetmiyordum. Burnum akıyordu, boğazım ağrıyordu ve yorgundum. Anneme gidip durumu anlattım. O da hemen doktora gitmemiz gerektiğini söyledi. Doktorda öğrendik ki biraz dinlenmem gerekiyordu.
Evde uyuklarken kapı çaldı. Kapıyı annem açtı, içeriye en yakın arkadaşım Efe ve kardeşi Ela girmişti. Ben yatağımda sessizce onları izliyordum. Efe, ellerinde getirdikleri boyalarla gelmişti. Ela ise yanında büyük bir peluş ayı taşıyordu.
Efe, “Merhaba arkadaşım, senin için bir resim yapalım mı?” dedi. Gözlerim dolarken, “Evet, çok isterim.” dedim. Ela ise peluş ayısını bana uzattı ve “Bu senin olsun, seninle uykuya dalsın.” dedi.
Efe ve Ela, odamı renkli balonlarla süslemeye başladılar. Benim için şarkılar söylediler, bana masallar anlattılar. Onların enerjisi, neşesi ve sevgisiyle kendimi çok daha iyi hissetmeye başladım. Birlikte o kadar güzel vakit geçirdik ki, hastalığımın bile unutulduğunu hissettim.
Efe, Ela ve peluş ayının yakın ilgisiyle, o anki mutluluğumu ve sevgiyi hissettim. Çocukların gözünden bakınca, yaşamın ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu tekrar hatırladım.
Efe ve Ela’nın ziyaretiyle, birlikte geçirdiğimiz o özel an, büyük bir moral ve neşe kaynağıydı. Bir çocuğun gözünden, sevgi dolu bir hikaye yaşamak gerçekten beni çok mutlu etmişti.
Eğer başka bir konuda sorunuz varsa, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.