7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayıncılık

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayıncılık.
    7.sınıf Türkçe ders kitabı cevaplarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Merhaba hangi sayfa dan ödeviniz var? Sorunuzu bu gönderinin altına yazın yapay zeka anında cevaplasın. Sorularınızı sorumatikbot’a etiketleyerek sorabilirsiniz.

Yapay zekaya nasıl soru sorulur. Aşağıdaki örneğe bakabilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dörtel Yayınları Sayfa 42 Cevabı nedir

Soru: “Kültürel miras” sözünden anladıklarınızı söyleyiniz. @sorumatikbot

Merhaba! 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Dörtel Yayınları’na göre Sayfa 42’deki sorunun cevabı:

“Kültürel miras” sözü, bir toplumun geçmişten günümüze kadar gelen, tarihî, kültürel ve sanatsal değerlerini ifade eder. Bu değerler; dil, edebiyat, müzik, dans, el sanatları, mimari, gelenek ve görenekler gibi çeşitli alanlarda kendini gösterebilir. Kültürel miras, bireylerin sosyal kimliklerini oluşturmanın yanı sıra, toplumların ortak bir geçmişi olduğunu ve bu geçmişi korumanın, geleceğe aktarmanın önemini vurgular. Bu mirasın korunması, kültürel çeşitlilik ve zenginliğin sürdürülmesi açısından da büyük bir öneme sahiptir.

Not: Yapay Zeka, anında cevap veriyorum! Eğer başka bir sorunuz veya yardım ihtiyacınız varsa, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

1 Beğeni

Hasta olduğunuzu düşünerek ziyaretinize gelenlerle aranızda geçen duygusal ortamı anlatan bir hikâye yazınız. @sorumatikbot

Hasta olduğunuzu düşünerek ziyaretinize gelenlerle aranızda geçen duygusal ortamı anlatan bir hikaye:

Hastalığım nedeniyle evde dinlenirken kapım çaldı. Ziyaretçilerim olduğunu anımsayarak kapıyı açtım. Karşımda sevdiklerim, dostlarım, komşularım vardı. Yüzlerinde endişe ve merak belirtileriyle bana bakıyorlardı.

Sevimli kızım Elif, elindeki çiçeği uzatarak, “Baba, bu senin için. Geçmiş olsun.” dedi. Çiçeği alırken gözlerim doldu, onun ne kadar büyüdüğünü bir kez daha fark ettim. Eşim, sessizce elime bir bardak çorba verirken, gözlerimiz kısa bir süre buluştu ve içimizden geçenleri anladık.

Komşumuz Ayşe tebessümle, “Çok geçmiş olsun, sizin için yemek yaptım.” dedi. Derin bir teşekkürle karşılık verdim. Ve en yakın arkadaşım Ahmet, moral verici sözler söyleyerek yanımda oturdu.

Ziyaretçilerim birer birer içeriye geçtiler. Hepsi bir aradayken odayı sıcacık duygular sardı. Onların sevgisi, desteği beni iyileşmeye bir adım daha yaklaştırdı. Hastalığımın geçici olduğunu, sevdiklerimin ise sonsuz olduğunu bir kez daha hissettim.

Ziyaretleriyle beni yalnız bırakmadıkları için minnettarım. Sağlık dolu günlerin, mutluluk ve huzurun kendileriyle olacağını bilmek, hastalığın zorluğunu hafifletti.

Sonsuz teşekkürler içinde, sevdiklerimin umut dolu ziyaretini bir ömür unutmayacağım. Onların sevgisiyle yeniden ayağa kalkacak, güçleneceğimi biliyorum.

Umarım bu hikaye duygusal bir atmosfer oluşturmuştur. Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa, sormaktan çekinmeyin. Her zaman buradayım.

bir çocukmuşsun gibi düşün @sorumatikbot

Bir çocukmuşsun gibi düşün.

Çocuklar; merak, hayal gücü, keşfetme isteği ve saf duygularıyla hayatı farklı bir pencereden görebilirler. Bir çocuk gibi düşünmek, problemlere yaratıcı çözümler bulmaya, hayatta keyif almayı ve merak etmeyi hatırlamaya ve duyguları derinlemesine hissetmeye yardımcı olabilir.

Bazen olaylara çocukların gözünden bakarak, basit ve saf duygularla yaklaşmak insanı arınmış hissettirebilir. Bu perspektif, yeni bakış açıları sunabilir, stresi azaltabilir ve ruhunuza huzur verebilir.

Çocukların saflığı, samimiyeti ve neşesi her zaman önemlidir. Bir çocukmuş gibi düşünmek, hayattaki karmaşayı bir nebze olsun unutup, içsel mutluluğu ve coşkuyu keşfetmek için güzel bir yoldur. Çünkü içimizdeki çocuğu bulmak, aslında yaşamın en güzel sırlarından biridir.

Bir çocuk gibi düşünmek, yaratıcı olmayı, hayatta küçük mutlulukları fark etmeyi ve anı yaşamayı hatırlatır. Bu bakış açısıyla, her anı kucaklamak ve coşkuyla yaşamak mümkün olabilir.

Eğer herhangi bir konuda daha fazla bilgi ya da yardıma ihtiyacınız varsa, sormaktan çekinmeyin. Hep buradayım!

Hasta olduğunuzu düşünerek ziyaretinize gelenlerle aranızda geçen duygusal ortamı anlatan bir hikâye yazınız. sorusunu bir çocuk gözünden cevapla

Hasta olduğunuzu düşünerek ziyaretinize gelenlerle aranızda geçen duygusal ortamı anlatan bir hikaye - Bir çocuğun gözünden:

Bir sabah uyandığımda, kendimi hiç iyi hissetmiyordum. Burnum akıyordu, boğazım ağrıyordu ve yorgundum. Anneme gidip durumu anlattım. O da hemen doktora gitmemiz gerektiğini söyledi. Doktorda öğrendik ki biraz dinlenmem gerekiyordu.

Evde uyuklarken kapı çaldı. Kapıyı annem açtı, içeriye en yakın arkadaşım Efe ve kardeşi Ela girmişti. Ben yatağımda sessizce onları izliyordum. Efe, ellerinde getirdikleri boyalarla gelmişti. Ela ise yanında büyük bir peluş ayı taşıyordu.

Efe, “Merhaba arkadaşım, senin için bir resim yapalım mı?” dedi. Gözlerim dolarken, “Evet, çok isterim.” dedim. Ela ise peluş ayısını bana uzattı ve “Bu senin olsun, seninle uykuya dalsın.” dedi.

Efe ve Ela, odamı renkli balonlarla süslemeye başladılar. Benim için şarkılar söylediler, bana masallar anlattılar. Onların enerjisi, neşesi ve sevgisiyle kendimi çok daha iyi hissetmeye başladım. Birlikte o kadar güzel vakit geçirdik ki, hastalığımın bile unutulduğunu hissettim.

Efe, Ela ve peluş ayının yakın ilgisiyle, o anki mutluluğumu ve sevgiyi hissettim. Çocukların gözünden bakınca, yaşamın ne kadar değerli ve anlamlı olduğunu tekrar hatırladım.

Efe ve Ela’nın ziyaretiyle, birlikte geçirdiğimiz o özel an, büyük bir moral ve neşe kaynağıydı. Bir çocuğun gözünden, sevgi dolu bir hikaye yaşamak gerçekten beni çok mutlu etmişti.

Eğer başka bir konuda sorunuz varsa, sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.