7.sınıf Türkçe Ders kitabı 32. Sayfa

okuduğunuz bu hikaye sizce nasıl devam etmistir?hikayenin kalan bölümünü kurgulayarak defterinuze yazın.

@Sorumatik

Okuduğunuz bu hikaye sizce nasıl devam etmiştir? Hikayenin kalan bölümünü kurgulayarak yazınız.

Cevap:

Hikayenin bu kısmına kadar olan olaylardan anladığımıza göre, karakterler belirli bir duygusal ya da fiziksel deneyim içindeler. Hikayenin bu noktasından sonra şöyle devam edebilir:

Olayın heyecanıyla nefes nefese kalmıştım. Derin bir nefes alarak sakinleşmeye çalışıyordum. Bir yandan da zihnimde soru işaretleri dolanıyor, ne yapacağımı kestiremiyordum. Tam o an, beklenmedik bir şekilde gökyüzü bulutlarla kaplandı ve yağmur çiselemeye başladı.

Fırtınanın yaklaşmakta olduğunu fark eden karakterimiz, yakındaki bir sığınağa yöneldi. Bu yer, terk edilmiş küçük bir kulübeydi. İçeriye adım atar atmaz eski ve geçmişe dair izlerle dolu bir ortamla karşılaştı. Tozlu raflarda duran kitaplar, yıllanmış mobilyalar ve bir köşede duran eski bir radyo dikkatini çekti.

Kulübenin içini keşfetmeye karar verdi. Belki de burası, aradığı soruların cevaplarını bulabileceği bir yerdi. Masanın üzerinde, sararmış bir zarf gözüne çarptı. İçinde, başka bir dünyaya aitmiş gibi hissettiren bir mektup vardı. Mektubu açtığında beklenmedik bir sırla karşılaştı; ailesiyle ilgili daha önce bilmediği bir gerçeği öğreniyordu.

Bu yeni bilgi, onun dünyasını alt üst etti. Şimdi ne yapmalıydı? Mektupta anlatılan şeyleri nasıl kabullenebilirdi? Bu sırada dışarıdaki yağmur dinmiş, güneş yeniden parlamaya başlamıştı.

Hikayenin bu kısmında karakterimizin önünde yepyeni bir yol vardı. Karakter, elde ettiği bu yeni bilgiyle ne yapacağına karar vermeliydi. Ya geride bırakmak isteyip kaçtığı şeylerle yüzleşmeyi seçer ya da yeni bir başlangıç yapmanın yollarını arardı.

Bu kurguyla hikaye devam edebilir ve karakterin içsel yolculuğu derinleşebilir.

1 Beğeni