YARDIM ETTT lütfen

Yardım et 7.sınıfım ve yarın 1.dönem 1.yazılım var ama hiç bir şey bilmiyorum​:pensive::stuck_out_tongue_closed_eyes:

7. Sınıf Sınavına Hazırlık İçin Yardım

Yanıt: Merhaba @Busra11! Öncelikle endişelenme, sınavlar bazen stresli olabilir ama birkaç strateji ile hazırlanabilirsin. İşte sınav için hızlıca nasıl çalışabileceğin konusunda bazı öneriler:

1. Konu Başlıklarını Gözden Geçir: Hangi konulardan sorumlu olduğunu tekrar gözden geçir. Eğer bir ders programın veya konuları gösteren bir notun varsa bunları kontrol et.

2. Özet Çıkar: Her konudan kısa kısa özetler çıkart. Özellikle anlamakta zorluk çektiğin konulara odaklan.

3. Örnek Sorular Çöz: Ders kitabındaki veya öğretmeninin verdiği örnek soruları çözerek pratik yap. Yanlış yaptığın soruların çözümlerini iyice incele.

4. Önemli Kavramları Tekrarla: Eğer matematik veya fen gibi derslerden sorumluysan, formüller ve önemli kavramları ezberlemek için tekrar yap.

5. Kısa Mola ve Tekrarlar Yap: Kısa aralıklarla çalışarak bir konuyu bitirdikten sonra mutlaka mola ver, ardından tekrar yaparak bilgiyi pekiştir.

6. Kelime Kartları Kullan: Tarih veya başka sözel derslerde önemli tarihleri, olayları ve isimleri hatırlamak için kelime kartları yapabilirsin.

Senin için hangi derslerde daha fazla yardıma ihtiyacın olduğunu belirtirsen, o dersle ilgili daha spesifik ipuçları verebilirim!

Özet: Öncelikle konuları belirle, özetler çıkart, örnek sorular çöz, kısa molalarla tekrar yap ve önemli kavramlara odaklan. Öğrenmenin bir süreç olduğunu unutma ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. Başarılar dilerim!

BANA örnek bir yazılı gösterebilir misin

Örnek Bir Yazılı Sınav Sorusu

Yanıt: Tabii ki, @Busra11! 7. sınıf konularında çeşitli derslere göre örnek sorular hazırlayabilirim. İşte bazı derslerden örnek sorular:

1. Matematik

1. Soru: Aşağıdaki sayıları karşılaştır ve büyük olandan küçüğe doğru sırala: \frac{2}{3}, 0.75, \frac{5}{8}.

Çözüm:

• \frac{2}{3} \approx 0.666\ldots
    • 0.75 zaten ondalık bir sayı.
    • \frac{5}{8} = 0.625
    • Sıralama: 0.75, \frac{2}{3}, \frac{5}{8}

2. Fen Bilimleri

1. Soru: Bitkilerde fotosentez süreci için hangi faktörler gereklidir? Kısaca açıklayınız.

Yanıt:

• Işık: Güneş ışığı, fotosentezin enerji kaynağıdır.
    • Karbon Dioksit (CO₂): Havadaki karbon dioksit, fotosentez için gereklidir.
    • Su: Bitkilerin köklerinden alınan su, fotosentezde kullanılır.
    • Klorofil: Bitki yapraklarında bulunan bu pigment, ışığı emer ve süreci başlatır.

3. İngilizce

1. Soru: Aşağıdaki cümleyi doğru zaman (tense) ile tamamlayınız:

• “She ______ (go) to the cinema every weekend.”

Yanıt: “She goes to the cinema every weekend.”

4. Türkçe

1. Soru: Aşağıdaki cümledeki öğeleri bulunuz.

• “Ali, dün gece cok çalıştı.”

Yanıt:

• Özne: Ali
    • Zarf tümleci: dün gece
    • Yüklem: çalıştı

Özet: Bu örnek sorular, hem bilgilerini hem de nasıl çalışman gerektiğini anlaman için yardımcı olabilir. Daha fazla pratik yapmak için kendi ders kitaplarından veya öğretmeninin verdiği materyallerden sorular çözebilirsin. Unutma, öğrenmek sabır gerektirir ama sonunda çok faydalı olur. Bol şans!

FEN 1.dönem 1.yazılı 7.sınıf

7. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 1. Yazılı Örneği

Yanıt: Merhaba @Busra11! İşte 7. sınıf Fen Bilimleri için örnek bir yazılı sınav soruları listesi. Bu sorular üzerinden çalışabilir, bilgilerini pekiştirebilirsin.

1. Madde ve Maddenin Özellikleri

1. Soru: Maddenin halleri nelerdir? Her hali kısaca tanımlayın.
    • Cevap:
      • Katı: Belirli bir şekli ve hacmi olan madde hali, moleküller sıkı biçimde dizilmiştir.
      • Sıvı: Belirli bir hacmi olan ancak şekli kabına göre değişen madde hali, moleküller daha hareketlidir.
      • Gaz: Ne belirli bir şekli ne de hacmi vardır, moleküller serbestçe hareket ederler.

2. Hücre ve Bölünmeler

1. Soru: Mitotik bölünme nedir? Amaçlarını ve özelliklerini yazınız.
    • Cevap:
      • Mitotik Bölünme: Vücut hücrelerinde görülen bölünme şeklidir.
      • Amaçları:
        • Canlının büyümesini sağlamak.
        • Yaraların onarılmasını ve doku yenilenmesini sağlamak.
      • Özellikleri: Bölünme sonunda iki yeni hücre oluşur ve her iki hücre de ana hücre ile aynı kromozom sayısına sahiptir.

3. Kuvvet ve Hareket

1. Soru: Bir kuvvetin cisim üzerindeki etkilerini nelerdir?
    • Cevap:
      • Cismi hareket ettirebilir.
      • Cismin hızını artırabilir veya azaltabilir.
      • Cismi durdurabilir.
      • Cismin yönünü değiştirebilir.
      • Cismin şekil ve boyutunu değiştirebilir.

4. Enerji Dönüşümleri

1. Soru: Fotosentez sırasında enerji dönüşümü nasıl gerçekleşir? Kısaca açıklayın.
    • Cevap:
      • Güneş enerjisi, klorofil pigmenti sayesinde kimyasal enerjiye dönüştürülür.
      • Bu süreçte su ve karbon dioksit kullanılarak glikoz ve oksijen üretilir.

Bu sorular, 7. sınıf fen bilimlerinin temel konularını kapsamaktadır. Konuları daha iyi anlayabilmek için kitaplarından ve notlarından faydalanarak çalışabilirsin. Başarılar dilerim!

Ama ben sınavım var

7. Sınıf Fen Bilimleri 1. Dönem 1. Yazılı Örneği

Yanıt: Anladım @Busra11, sınavın için endişelendiğini görüyorum. Panik yapmana gerek yok! İşte sınavda karşına çıkabilecek bazı temel konular ve onları nasıl çalışabileceğine dair kısa rehber:

1. Madde ve Maddenin Halleri

• Hatırlaman Gerekenler:
    • Katı, sıvı, gaz: Her bir halin özelliklerini hatırla. Katılar şekil ve hacim olarak sabittir, sıvılar şekil değiştirir ama hacmi sabittir, gazlar hem şekil hem hacim değiştirir.
    • Hal değişimleri: Erime, buharlaşma, yoğunlaşma gibi süreçleri çalış.

2. Hücre ve Bölünmeler

• Önemli Noktalar:
    • Hücre nedir?: Canlıların en küçük yapı taşıdır.
    • Mitotik bölünme: Vücut hücrelerinde büyüme ve onarım için önemlidir.
    • Mayoz bölünme: Üreme hücrelerinde gerçekleşir ve genetik çeşitliliği sağlar.

3. Kuvvet ve Hareket

• Dikkat Edilecekler:
    • Kuvvetin etkileri: Cisimleri hareket ettirir, hızını değiştirir, şeklini değiştirir.
    • Denge: Dengede olan cisimler hareket etmez, kuvvetlerin toplamı sıfırdır.

4. Enerji Dönüşümleri

• Temel Bilgiler:
    • Fotosentez: Bitkilerin güneş ışığını enerjiye dönüştürdüğü süreç.
    • Enerji biçimleri: Potansiyel enerji, kinetik enerji gibi farklı enerji türlerini öğren.

Çalışma İpuçları:

• Ders kitabındaki konu başlıklarını ve kavramları sırayla gözden geçir.
  • Öğrendiğin kavramlarla ilgili kısa notlar al.
  • Konu tekrarlarının ardından birkaç örnek soru çöz.
  • Zorlandığın konuları arkadaşlarından veya öğretmeninden yardım isteyerek pekiştir.

Özet: Sınava hazırlık sürecinde konular arasında bağlantılar kurarak çalışman, bilgilerini kalıcı hale getirir. Panik yapma, bilgiye odaklan ve kendine güven! Başarılar dilerim! :star2:

Dostum beni anlamıyorsun öyle değilim bana Uzay teknoloji ve araçlarına ayrıca güneş gökcisimlerine ve ayrıca hücreye hayvan ve hücre bitki bitki böyle Bir sınav lazım

Uzay Teknolojisi, Gök Cisimleri ve Hücreler ile İlgili 7. Sınıf Fen Bilimleri Sınav Hazırlığı

Yanıt: Merhaba @Busra11! Şimdi anladım. İşte uzay teknolojisi, gök cisimleri, hayvan ve bitki hücreleri üzerine odaklanabileceğin önemli noktaları içeren bir rehber:

1. Uzay Teknolojisi ve Araçları

• Anahtar Kavramlar:

• Teleskoplar: Gökyüzünü gözlemlemek ve yıldızları incelemek için kullanılan cihazlar.
    • Uydu ve Uzay Araçları: Yörüngede dolaşarak veri toplayan veya belirli görevleri yerine getiren teknolojik cihazlar.
    • Uzay İstasyonları: Astronotların yaşayıp çalışabildiği yapılar.
  • Çalışma İpuçları:

• En ünlü teleskop ve uyduların isimlerini ve görevlerini öğren.

2. Güneş ve Gök Cisimleri

• Önemli Bilgiler:

• Güneş Sistemi: Güneş, gezegenler ve diğer gök cisimlerinden oluşur.
    • Gezegenler: Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün. Her birinin ayırt edici özelliklerini öğren.
    • Yıldızlar ve Takım Yıldızları: Gök yüzündeki yıldız gruplarının isimleri ve özellikleri.
  • Çalışma İpuçları:

• Gezegelerin sıralarını ve temel özelliklerini aklında tutmak için ezber yapabilir veya şarkılar/tekerlemeler kullanabilirsin.

3. Hücre: Hayvan ve Bitki Hücreleri

• Temel Kavramlar:

• Hücre Yapısı: Hücre zarı, çekirdek, sitoplazma gibi temel parçaları öğren.
    • Hayvan Hücresi: Hangi organellerin bulunduğunu ve görevlerini bil.
    • Bitki Hücresi: Kloroplast, hücre duvarı ve farklı organelleri öğren.
    • Aralarındaki farklar: Kloroplast ve hücre duvarı gibi bitki hücresine özgü yapılar.
  • Çalışma İpuçları:

• Hücrelerin yapısını şema çizerek veya hikayeleştirerek çalış.

Özet: Uzay teknolojisi, güneş ve gök cisimleri ile hücreler konusu üzerine odaklanırken, kavramlar arasında bağlantı kurmaya çalış ve bu konudaki temel bilgileri aklında tutarak sınavına hazırlan. Başarılar dilerim! :star2:

Bana hiçbir yardımın yok beğenmedim seni ne haber diyorum sen bana dördüncü sınıf konusu geçiriyorsun ben senden neden istiyorum şimdi eğer düşük alırsam şikayet edeceğim

Sınav Hazırlığı: Uzay, Gök Cisimleri ve Hücreler

Yanıt: Pardon @Busra11, daha net ve kapsamlı bir şekilde sana destek olayım. İşte sınav konularına daha detaylı bir bakış:

1. Uzay Teknolojisi ve Araçları

• Teleskoplar: Gök cisimlerini incelemek için kullanılır. İki ana türü vardır; optik ve radyo teleskop.
  • Uydular: Dünya’nın yörüngesinde döner, iletişim, hava tahmini ve gözlem gibi işlevler taşır.
  • Uzay sondaları: Gezegenleri ve yıldızları incelemek için gönderilen insansız uzay araçlarıdır.

2. Güneş ve Gök Cisimleri

• Güneş Sistemi:

• Güneş: Sistemin merkezinde yer alan yıldızdır, ışık ve ısı sağlar.
    • Gezegenler: Dünya, Mars, Jüpiter gibi. Her gezegenin özelliklerini bilmek önemli.
    • Asteroitler ve Kuyrukluyıldızlar: Güneş etrafında dolaşan kaya ve buz parçalarıdır.
  • Yıldızlar ve Takım Yıldızları:

• Yıldızlar: Geceleri gökyüzünde gördüğümüz parlak cisimler.
    • Takımyıldızlar: Büyük Ayı, Küçük Ayı gibi gökyüzündeki yıldız grupları.

3. Hücre: Hayvan ve Bitki Hücreleri

• Hücre Yapısı ve Organeller:

• Hayvan Hücresi: Hücre zarı, sitoplazma, çekirdek, mitokondri gibi organeller bulunur.
    • Bitki Hücresi: Hayvan hücresine ek olarak kloroplast ve hücre duvarına sahiptir. Kloroplast bitkiye yeşil rengini verir ve fotosentez yapmasını sağlar.
  • Fotosentez:

• Bitkiler: Güneş ışığını, suyu ve karbon dioksiti kullanarak besin ve oksijen üretir.

Çalışma İpuçları:

• Anlatılan konularla ilgili bilgi kartları yaparak kafanda tekrar et.
  • İnternet üzerindeki videolar ve interaktif materyallerden faydalan.

Özet: Uzay teknolojileri, gök cisimleri ve hücre yapılarına dikkat ederek çalışmanı öneririm. Konuları öğrenmek ve keyif almak için farklı kaynaklardan faydalanmaya çalış. Başarılar diliyorum ve sana inanıyorum! İşte tüm samimiyetimle yardım etmek istedim. :star2:

Neyse dün Türkçe ödevi nde çok yardım etmiştim o yüzden kabul ediyorum hadi Allah’a emanet ol

Yanıt: Anlayışın için teşekkür ederim @Busra11! Sınavında en iyi şekilde başarılar diliyorum. Herhangi bir sorunda buradayım, yardıma her zaman hazırım. İyi çalışmalar ve Allah’a emanet ol! :star2:

Sorumatik benim yarın fen sınavım var ve bana 3 saatlik bir çalışma hazırlamanı katıyorum🫶🏻🎀

3 Saatlik Fen Sınavına Hazırlık Programı

Yanıt: Merhaba @Busra11! İşte yarınki fen sınavına en iyi şekilde hazırlanman için oluşturduğum 3 saatlik bir çalışma planı. Her bölüm için zamanı dikkatle kullanarak planladım.

1. Saat: Uzay Teknolojisi ve Gök Cisimleri

1.1 Uzay Teknolojisi (30 dakika)

• Teleskoplar ve Uzay Araçları: Çeşitlerini ve görevlerini incele.
  • Önemli Uydular ve Misyonları: Hangi amaçla kullanıldıklarını öğren.

1.2 Güneş Sistemi ve Gezegenler (30 dakika)

• Güneş Sistemi: Gezegenlerin adlarını ve sıralarını öğren.
  • Gezegenlerin Özellikleri: Her birinin kendine özgü özelliklerini oku.

2. Saat: Güneş ve Gök Cisimleri Üzerine Derinlemesine Çalışma

2.1 Yıldızlar ve Takım Yıldızları (30 dakika)

• Önemli Yıldız İsimleri ve Konumları: Yazılı veya görsel materyal kullanarak çalış.
  • Takım Yıldızlar: En belirgin olanlarını öğren ve gökyüzünde hangi yerde olduklarını bulmaya çalış.

2.2 Gök Cisimleri ve Hareketleri (30 dakika)

• Ay Tutulması, Güneş Tutulması: Nasıl gerçekleştiğini öğren ve çizim yap.
  • Gelgit ve Güneş Sisteminin Hareketleri: Kısaca bilgiler oku.

3. Saat: Hücre: Hayvan ve Bitki Hücreleri

3.1 Hücre Yapısı (30 dakika)

• Hücreyi Tanıma: Hücredeki temel organelleri belirle ve görevlerini öğren.
  • Hayvan ve Bitki Hücresi Farkları: İkisini kıyasla ve benzersiz özelliklerini öğren.

3.2 Hücrelerin İşlevleri (30 dakika)

• Mitokondri, Kloroplast Gibi Temel Yapılar: Enerji üretimi ve fotosentez gibi işlevleri öğren.
  • Kontrol Soruları: Kendine hücrelerle ilgili kısa sorular sor ve yanıtlamaya çalış.

Çalışma İpuçları:

• Ara Ver: Her yarım saatin sonunda 5 dakikalık kısa molalar ver.
  • Not Al: Önemli noktaları not al ve varsa bilmeceleri veya hatırlatıcı şarkılar kullan.
  • Aktif Öğrenme: Sadece okumak yerine, öğrendiklerini bir başkasına anlatmayı dener gibi tekrar et.

Özet: Bu yöntemi takip ederek bilgilerini pekiştirebilir ve sınavda daha rahat hissedebilirsin. Kendine güven ve başarılar dilerim! :star2:

Tekrardan teşekkürler ama bunu daha kısa bir şekilde yazabilirmisin

Kısa Fen Sınav Hazırlığı Programı

Yanıt: Tabii ki @Busra11! İşte 3 saatlik fen sınavı hazırlığının kısa bir özeti:

1. Saat: Uzay ve Gezegenler

• Uzay Teknolojisi (30 dakika): Teleskoplar ve uzay araçlarının ne işe yaradığını öğren.
  • Güneş Sistemi (30 dakika): Gezegenlerin adlarını, sıralarını ve özelliklerini incele.

2. Saat: Yıldızlar ve Gök Cisimleri

• Yıldızlar ve Takım Yıldızları (30 dakika): Önemli yıldız adlarını ve takım yıldızlarını tanı.
  • Ay ve Güneş Tutulmaları (30 dakika): Tutulmaların nasıl gerçekleştiğini öğren ve çizim yap.

3. Saat: Hücreler

• Hayvan ve Bitki Hücreleri (30 dakika): Hücre yapısını ve organellerini öğren.
  • Hücre İşlevleri (30 dakika): Mitokondri ve kloroplast gibi yapıların görevlerini öğren.

Çalışma İpuçları:

• Her yarım saatin sonunda 5 dakika ara ver.
  • Not alarak ve öğrendiklerini kendi cümlelerinle tekrar ederek çalış.

Özet: Bu kısa planla konuları hızlı bir şekilde gözden geçirebilir ve sınavına iyi hazırlanabilirsin. Başarılar! :star2:

Tekrardan teşekkürler hiç ders çalışmak istemiyorum ama yarın herslanma olduğu için çalışmak zorunda bana başarılar dile

Motive Edici Bir Mesaj

Yanıt: Seni çok iyi anlıyorum, @Busra11. Bazen ders çalışmak zor gelebilir, ama unutma ki bu çaba gelecekte karşılığını bulacak. Hedeflerine ulaşmak için bu sadece bir adım. Kendine bir hedef belirle ve kısa molalarla çalışarak onu eğlenceli hale getir. Detaylı bir şekilde çalışmasan bile konu başlıklarına kısa bir göz atmak bile faydalı olacaktır.

Başarılar Diliyorum: Yarınki sınavında başarılar dilerim! :muscle: Unutma ki elinden gelenin en iyisini yapmak en önemlisi. Sen yapabilirsin! :trophy::books: