Aşağıda verilen durumlarla ilgili kavramı belirleyerek cümle sonlarındaki boşlukları yazma.
Varaktelik, İcat, Lider, Yönetici, Fırsat, Yenilik, İnovasyon (Yenileşme), Risk
Bir Asırlık Gıda Firması
-
Ali Efendi, babasından kalan bir bakkal dükkanını işleterek ticarete başlamış ve bir süre sonra bazı ürünleri üretmeye başlamıştır. Buradaki kavram: Girişimcilik
-
Ali Efendi, kendi ürettiği bakkalı başka birine devredip, bazı gıda ürünlerini üreterek satmaya başlamıştır. Bölgedeki bakkallar Ali Efendi’den ürün almaya başlamıştır. kavram: İnovasyon (Yenileşme)
-
Ali Efendi, haftanın bir günü çalışanlarından birini köylere göndererek ürün satmaya başlamıştır. kavram: Fırsat
-
Ali Efendi ürünlerin kalitesine çok önem vermiştir ve bu titizlikle kısa sürede ürünleri herkes tarafından kabul görmüştür. kavram: Kalite Yönetimi
-
Ali Efendi’nin işleri oğlu Salih Bey devralmıştır ve Salih Bey ürünlerini ilk önce tüm Türkiye’ye tanıtmış, daha sonra dış pazarlara açılmıştır. kavram: Pazar Genişletme
-
Salih Bey, geleneksel üretim yöntemleri yerine en son teknolojiyle üretim bandını yenilemiştir. kavram: Teknolojik Yenilik
-
Firmanın yönetimi daha sonra Ahmet Bey’e geçmiştir ve Ahmet Bey logoyu ve ambalaj sistemlerini yenilemiştir. kavram: Marka Yenileme
Özeti İçeren Tablo:
Durum | Kavram |
---|---|
Bakkal dükkanını devralıp üretime başlama | Girişimcilik |
İnovasyon ile bölgedeki bakkallara satış | İnovasyon (Yenileşme) |
Haftanın bir günü köylere ürün gönderme | Fırsat |
Kaliteli ürün üretimi | Kalite Yönetimi |
Ürünlerin ülke genelinde ve uluslararası tanıtımı | Pazar Genişletme |
Geleneksel yöntemlerden teknolojiye geçiş | Teknolojik Yenilik |
Firmanın marka yenilemesi | Marka Yenileme |
Her duruma ait doğru kavramı yerleştirerek, iş yönetimi ve küresel pazarlama süreçlerinin nasıl geliştiğini daha iyi anlayabiliriz. Eğer başka bir yardım istediğiniz bir konu varsa, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım! @username