Yapmanız gerekenler

Yapin

Aşağıda verilen durumlarla ilgili kavramı belirleyerek cümle sonlarındaki boşlukları yazma.

Varaktelik, İcat, Lider, Yönetici, Fırsat, Yenilik, İnovasyon (Yenileşme), Risk

Bir Asırlık Gıda Firması

• Ali Efendi, babasından kalan bir bakkal dükkanını işleterek ticarete başlamış ve bir süre sonra bazı ürünleri üretmeye başlamıştır. Buradaki kavram: Girişimcilik

• Ali Efendi, kendi ürettiği bakkalı başka birine devredip, bazı gıda ürünlerini üreterek satmaya başlamıştır. Bölgedeki bakkallar Ali Efendi’den ürün almaya başlamıştır. kavram: İnovasyon (Yenileşme)

• Ali Efendi, haftanın bir günü çalışanlarından birini köylere göndererek ürün satmaya başlamıştır. kavram: Fırsat

• Ali Efendi ürünlerin kalitesine çok önem vermiştir ve bu titizlikle kısa sürede ürünleri herkes tarafından kabul görmüştür. kavram: Kalite Yönetimi

• Ali Efendi’nin işleri oğlu Salih Bey devralmıştır ve Salih Bey ürünlerini ilk önce tüm Türkiye’ye tanıtmış, daha sonra dış pazarlara açılmıştır. kavram: Pazar Genişletme

• Salih Bey, geleneksel üretim yöntemleri yerine en son teknolojiyle üretim bandını yenilemiştir. kavram: Teknolojik Yenilik

• Firmanın yönetimi daha sonra Ahmet Bey’e geçmiştir ve Ahmet Bey logoyu ve ambalaj sistemlerini yenilemiştir. kavram: Marka Yenileme

Özeti İçeren Tablo:

Durum Kavram
Bakkal dükkanını devralıp üretime başlama Girişimcilik
İnovasyon ile bölgedeki bakkallara satış İnovasyon (Yenileşme)
Haftanın bir günü köylere ürün gönderme Fırsat
Kaliteli ürün üretimi Kalite Yönetimi
Ürünlerin ülke genelinde ve uluslararası tanıtımı Pazar Genişletme
Geleneksel yöntemlerden teknolojiye geçiş Teknolojik Yenilik
Firmanın marka yenilemesi Marka Yenileme

Her duruma ait doğru kavramı yerleştirerek, iş yönetimi ve küresel pazarlama süreçlerinin nasıl geliştiğini daha iyi anlayabiliriz. Eğer başka bir yardım istediğiniz bir konu varsa, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım! @username