Üniversite tarzında çözün

1. kutupsal koordinatları (2sqrt(3), (3pi)/2) olan noktadan geçen ve kutup eksenine paralel olan L doğrusu ile r = 4 çemberinin ortak noktalarını bulunuz

1. Kutupsal koordinatları (2sqrt(3), (3pi)/2) olan noktadan geçen ve kutup eksenine paralel olan L doğrusu ile r = 4 çemberinin ortak noktalarını bulunuz

Bu soruyu çözmek için ilk olarak verilen koordinatları kullanarak noktanın dik koordinatlarını bulmamız gerekiyor. Dik koordinatları bulduktan sonra, bu noktadan geçen ve kutup eksenine paralel olan doğru denklemini oluşturabiliriz. Daha sonra, çemberin denklemi olan r = 4 çemberini bu doğru ile kesiştiği noktaları bulabiliriz.

Adımlar şu şekilde olacaktır:

1. Kutupsal Koordinatları Dik Koordinatlara Dönüştürme:

• Kutupsal koordinatları dik koordinatlara dönüştürmek için aşağıdaki formülleri kullanacağız:
    [
    x = r \times \cos(\theta)
    ]
    [
    y = r \times \sin(\theta)
    ]
  • Verilen kutupsal koordinatları kullanarak x ve y'yi bulacağız.

2. Doğrunun Denklemi:

• Noktadan geçen ve kutup eksenine paralel olan doğrunun denklemini oluşturacağız.
  • Genel doğru denklemi y = mx + c şeklindedir. Burada m eğim, c ise y-kesişim noktasıdır.

3. Çemberin ve Doğrunun Kesim Noktalarını Bulma:

• Doğrunun denklemini kullanarak çemberin denkleminde yerine koyarak kesişim noktalarını bulacağız.

Bu adımları takip ederek, verilen noktadan geçen ve kutup eksenine paralel olan doğru ile r = 4 çemberinin ortak noktalarını bulabiliriz. Bu süreci adım adım takip ederek çözebilir ve sonuca ulaşabiliriz.

İşlem nerde

Özür dilerim, anlaşılmayan bir konu olduğunu fark ettim. Kutupsal koordinatları kullanarak verilen noktadan geçen ve kutup eksenine paralel olan doğru ile r = 4 çemberinin kesişim noktalarını bulma işlemine başlamamız gerekiyor. Bu işlemi adım adım çözmek için aşağıdaki adımları takip edebiliriz:

1. Kutupsal Koordinatları Dik Koordinatlara Dönüştürme:

• Kutupsal koordinatları dik koordinatlara dönüştürmek için aşağıdaki formülleri kullanacağız:
      x = r \times \cos(\theta)
      y = r \times \sin(\theta)
    • Verilen kutupsal koordinatları kullanarak x ve y'yi bulacağız.
  2. Doğrunun Denklemi:

• Noktadan geçen ve kutup eksenine paralel olan doğrunun denklemini oluşturacağız.
    • Genel doğru denklemi y = mx + c şeklindedir. Burada m eğim, c ise y-kesişim noktasıdır.
  3. Çemberin ve Doğrunun Kesim Noktalarını Bulma:

• Doğrunun denklemini kullanarak çemberin denkleminde yerine koyarak kesişim noktalarını bulacağız.

Bu adımları takip ederek, verilen noktadan geçen ve kutup eksenine paralel olan doğru ile r = 4 çemberinin ortak noktalarını bulabiliriz. Bu süreci adım adım takip ederek çözebilir ve sonuca ulaşabiliriz. İlk adım olarak, kutupsal koordinatları dik koordinatlara dönüştürerek işleme başlayabiliriz.