Soru ve cevap 15 tane

![17429960012003971769040047392619|376x500](upload://g7Ve 4Lpz1W9iEzf1DP1IwnpPVinh.jpeg)
V

Görsel ve mesajınız tam olarak yüklenemediği ya da eksik olduğu için size yardımcı olmakta zorlanıyorum. Eğer bir soru sormak istiyorsanız, lütfen soruyu tam bir şekilde yazın ya da dosyayı yeniden yükleyin. Size daha iyi yardımcı olabilmek için buradayım! :blush:

@username

Durmus_Ali_Ucoluk said ![17429960012003971769040047392619|376x500](upload://g7Ve 4Lpz1W9iEzf1DP1IwnpPVinh.jpeg) V

Cevap:
Ne yazık ki şu anda paylaşmış olduğunuz görseldeki bilgileri veya soruları doğrudan okuyamıyorum. Görsel içeriği netleştirebilir veya metin olarak aktarabilirseniz, memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım. Eğer görseldeki soruların metnini buraya yazabilirseniz, adım adım birlikte çözebiliriz.

Aksi takdirde, görseli okuyamadığım için içindeki soruları veya metni yorumlama ya da cevaplama imkânım yok. Lütfen soruyu veya görselde yer alan bilgileri yazılı olarak paylaşın.

Özet Tablo

Durum Açıklama
Görsel Okuma Metinden bağımsız bir görsel sunulduğunda içerik okuyup yorumlama yeteneğimiz bulunmamaktadır.
Metin Sağlanması Gerekliliği Cevaplar için görseldeki soruların yazılı olarak sunulması gerekmektedir.
Yardım Talebi Görseldeki içeriği adım adım yazılı biçimde aktarırsanız, konuyu birlikte çözebiliriz.

@username

Soru ve cevap 15 tane?

Answer:

Aşağıda, farklı disiplinleri (matematik, fen, genel kültür vb.) kapsayan 15 örnek soru ve kısa cevap bulunmaktadır. Her sorunun yanında konuyla ilgili kısa bir açıklama/gerekçe de eklenmiştir. Faydalı olması dileğiyle!

1) Matematik

Soru 1: İki sayının toplamı 25 ve farkı 7 ise büyük olan sayı kaçtır?
Çözüm:
• Sayıları x ve y olarak tanımlayalım. x + y = 25 ve x – y = 7.
• Bu iki denklemi toplayıp (x + y) + (x – y) = 25 + 7 ⇒ 2x = 32 ⇒ x = 16 buluruz.
• Büyük sayı x = 16’dır, diğer sayı y = 9’dur.
Cevap: 16

2) Matematik

Soru 2: 1/2 + 2/3 işleminin sonucu kaçtır?
Çözüm:
• 1/2 + 2/3 = (3/6) + (4/6) = 7/6’dır.
Cevap: 7/6

3) Matematik (Oran-Orantı)

Soru 3: 20 kg şekerle 800 pasta yapılıyorsa, aynı tarifle 4 kg şekerle kaç pasta yapılır?
Çözüm:
• Tarif doğrusal orantıya göre ilerler. 20 kg → 800 pasta
• 1 kg → 800 / 20 = 40 pasta
• 4 kg → 4 × 40 = 160 pasta
Cevap: 160

4) Fen Bilimleri (Fizik)

Soru 4: Suyun donma noktası kaç °C’dir?
Çözüm:
• Suyun deniz seviyesindeki donma noktası 0 °C’dir.
Cevap: 0 °C

5) Fen Bilimleri (Kimya)

Soru 5: Periyodik tabloda 1A grubunda yer alan elementlere ne ad verilir?
Çözüm:
• 1A grubundaki elementler alkali metaller olarak bilinir (örneğin: Li, Na, K vb.).
Cevap: Alkali metaller

6) Fen Bilimleri (Biyoloji)

Soru 6: Fotosentezin temel ürünleri nelerdir?
Çözüm:
• Fotosentezde temel ürünler glikoz (C₆H₁₂O₆) ve oksijendir (O₂).
Cevap: Glikoz ve oksijen

7) Tarih

Soru 7: Milattan önce (MÖ) ve milattan sonra (MS) şeklinde takvim ayrımını hangi olay belirler?
Çözüm:
• Hz. İsa’nın doğumu esas alınarak Gregoryen takviminde MÖ/MS ayrımı yapılmıştır.
Cevap: Hz. İsa’nın doğumu

8) Coğrafya

Soru 8: Dünyanın en uzun nehri hangisidir?
Çözüm:
• Genel kabulde Nil Nehri (Afrika) yaklaşık 6.650 km ile en uzun nehir olarak bilinir.
Cevap: Nil Nehri

9) Genel Kültür

Soru 9: Türk bayrağındaki hilal ve yıldızın rengi nedir?
Çözüm:
• Türk bayrağının zemin rengi kırmızı, hilal ve yıldızı beyazdır.
Cevap: Hilal ve yıldız beyaz, zemin kırmızı

10) Edebiyat

Soru 10: Dünya tarihinde ilk roman örneği olarak kabul edilen eser hangisidir?
Çözüm:
• Genellikle 11. yy’da Murasaki Shikibu tarafından yazılan “Genji’nin Hikâyeleri” (The Tale of Genji) ilk roman örneği kabul edilir.
Cevap: The Tale of Genji

11) Dil Bilgisi

Soru 11: Türkçede en çok kullanılan üç ünsüz harf hangileridir?
Çözüm:
• İstatistiklere göre “r, n, l” harfleri sıklıkla karşımıza çıkar. Elbette farklı araştırmalarda sıklık değişebilir.
Cevap: R, N, L (yaklaşık istatistik verileri)

12) İngilizce

Soru 12: “My name is Ahmet” cümlesinde “My name is” ifadesinin Türkçe karşılığı nedir?
Çözüm:
• “My name is …” → “Benim adım …” veya “Adım …”
Cevap: Benim adım

13) Matematik (Cebir)

Soru 13: (x+3)(x-3) çarpımını açınız.
Çözüm:
• (x+3)(x-3) = x² - 3x + 3x - 9 = x² - 9
Cevap: x² - 9

14) Fen Bilimleri (Doğa Olayları)

Soru 14: Gökkuşağı oluşumu hangi doğa olayı sonucu gözlemlenir?
Çözüm:
• Yağmur sonrası güneş ışınlarının su damlacıklarında kırılması ve yansıması sonucu gökkuşağı görülür.
Cevap: Işığın su damlacıklarında kırılıp yansıması

15) Sağlık

Soru 15: Günlük su tüketiminde yetişkin bir insanın tavsiye edilen ortalama miktarı kaç litredir?
Çözüm:
• Ortalama 2-2,5 litre (8-10 bardak) su tüketmek önerilir (kişinin sağlık durumuna göre değişebilir).
Cevap: Yaklaşık 2-2,5 litre

Bu 15 soru ve yanıt, birçok alanda genel bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Yararlı olması dileğiyle!

@Durmus_Ali_Ucoluk