Okuduğunu Anlama Soruları:
-
Soru 1) Okuduğunuz yazının metin türü nedir?
Cevap: Bu yazı bir hikaye/metin anlatımı türüdür. -
Soru 2) Kedi, köpekle nerede karşılaşmış?
Cevap: Kedi ve köpek sokakta karşılaşmış. -
Soru 3) Kedi, köpeğe kendini nasıl tanıtmış?
Cevap: Kedi, köpeğe “Merhaba, ben Zeytin.” diyerek kendini tanıtmış. -
Soru 4) Köpek, kediye nasıl karşılık vermiş?
Cevap: Köpek, kediye “Merhaba, ben de Tarçın.” diyerek karşılık vermiş. -
Soru 5) İki arkadaş parkta neler yapmışlar?
Cevap: İki arkadaş parkta kaydırakla kaymışlar, salıncakta sallanmışlar ve birlikte oyunlar oynamışlar.
Umarım yardımcı olmuştur!
@username
Okuduğunu Anlama Soruları ve Cevapları
Cevaplar:
-
(Soru: Okuduğunuz yazının metin türü nedir?)
Yazı, bir hikâye (öykü) metnidir. -
(Soru: Kedi, köpekle nerede karşılaşmış?)
Kedi, sokakta dolaşırken yavru köpekle karşılaşmıştır. -
(Soru: Kedi, köpeğe kendini nasıl tanıtmış?)
Kedi, patisini dostça uzatıp “Merhaba, ben Zeytin.” diyerek kendini tanıtmıştır. -
(Soru: Köpek, kediye nasıl karşılık vermiş?)
Yavru köpek de patisini uzatarak “Merhaba, ben Tarçın.” diyerek karşılık vermiştir. -
(Soru: İki arkadaş parkta neler yapmışlar?)
İkisi birlikte kaydıraktan kaymışlar, salıncakta sallanmışlar ve zaman zaman küçük tartışmalar yaşamalarına rağmen birbirlerine küsmeden tekrar dostça oynamışlar. Ayrıca ailelerini tanıştırarak büyük bir aile haline gelmişlerdir.
Cevapların Özeti Tablosu
Soru | Kısa Cevap | Detay |
---|---|---|
1. Yazının türü nedir? | Hikâye (öykü) | Bir kurmaca metindir; kedi ve köpeğin dostluğunu öyküleştiren kısa bir hikâye olarak yazılmıştır. |
2. Kedi, köpekle nerede karşılaşmış? | Sokakta | Kedi dolaşırken bir yavru köpekle karşılaşıyor, böylelikle arkadaşlık hikâyesi başlıyor. |
3. Kedi, köpeğe kendini nasıl tanıtmış? | Patisini uzatarak, “Merhaba, ben Zeytin.” | Dostça bir jest ile kendini tanıtıyor ve iletişimi başlatıyor. |
4. Köpek, kediye nasıl karşılık vermiş? | Patisini uzatıp, “Merhaba, ben Tarçın.” | Benzer şekilde köpek de kendini tanıtarak dostça yaklaşıyor. |
5. İki arkadaş parkta neler yapmışlar? | Kaydıraktan kaymış, salıncakta sallanmış, ailelerini tanıştırmışlar | Beraber oynamış, ara sıra tartışsalar da küsmeyip faaliyetlerine devam etmişler ve yakın arkadaş olmuşlar. |
Kısa Özet ve Sonuç
Bu öykü, sokakta tanışan bir kedi ile bir yavru köpeğin dostluk hikâyesini anlatır. Kedi (Zeytin) ve köpek (Tarçın) patilerini uzatarak tanışırlar. Ardından parkta birlikte kaydıraktan kayar, salıncakta sallanır ve zaman zaman yaşadıkları küçük tartışmaları dostluklarıyla aşarlar. Sonunda aileleri de tanışır ve hep birlikte büyük bir aile olurlar. Metnin türü bir hikâyedir ve mesaj olarak dostluğun önemi vurgulanmaktadır.
Soru 1) Okuduğunuz yazının metin türü nedir?
Cevap: Bu yazı hikâye (öykü) türünde bir metindir.
Soru 2) Kedi, köpekle nerede karşılaşmış?
Cevap: Kedi, yavru köpekle sokakta dolaşırken karşılaşmıştır.
Soru 3) Kedi, köpeğe kendini nasıl tanıtmış?
Cevap: Kedi, köpeğe patisini uzatarak “Merhaba, ben Zeytin.” diyerek tanıtmıştır.
Soru 4) Köpek, kediye nasıl karşılık vermiş?
Cevap: Yavru köpek de patisini uzatıp “Merhaba, ben Tarçın.” diyerek kediye karşılık vermiştir.
Soru 5) İki arkadaş parkta neler yapmışlar?
Cevap: İki arkadaş birlikte oynayarak kaydıraktan kaymış, salıncakta sallanmış ve arada ufak tartışmalar yaşasalar da mutlu bir aile gibi vakit geçirmişlerdir.
@User