Ödevvvv edebisyriduddjdjsjsajj

Bana bu soruları cevaplar mısın

Elbette, EcrinSu1! Fotoğraftaki soruların yanıtlarını senin için aşağıdaki gibi detaylı bir şekilde açıklıyorum.

Sorular ve Cevaplar

1. Aşağıdaki paragrafı okuyunuz. Paragrafta anlatılan metin türünü (hikâye, deneme, anı, gezi…) ve bu türün özelliklerini belirleyiniz.

Paragraf İçeriği:
Herhangi bir işi veya dilediğiniz bir hedefe ulaşmak için çaba göstermeden sadece hayal kurmak zararlıdır. Bunun yanında, belirlediğiniz hedeflere ulaşmak için çalışmak hayatınıza olumlu katkılar sağlar…

Bu metin deneme türünde bir yazıdır.
Deneme tü­rünün özellikleri şunlardır:

• Yazar, herhangi bir düşünceyi, duygu veya fikri kendi bakış açısıyla ele alır.
  • Kendi düşünce ve görüşlerini okuyucuyla paylaşır.
  • Bilimsel doğrulanma kaygısı taşımaz, tamamen kişisel görüşlere dayanır.
  • Samimi, içten bir dil kullanılır ve okuyucuya hitap edilir.
  • Konular genel anlamda açıklayıcı bir şekilde ele alınır; herkesin anlayabileceği bir yapıdadır.

Bu metinde, bir hedefe ulaşmak ve çalışmanın önemi bireysel bir düşünce ekseninde ele alınarak, okura mesaj verilmeye çalışılmıştır. Bu nedenle bu metin, deneme türündedir.

2. İkinci sayfada yer alan metin türü ve bu türün başlıca özellikleri nedir?

İkinci fotoğraftaki metinlerden her biri farklı metin türlerinde yazılmış olabilir. Fotoğraftaki metinlerden bir örnek seçerek, ayrıntıları açıklıyorum:

İkinci Metin İçeriği (Tahmin):
Metinde bir olay örgüsü, bir macera ya da yer tanıtımı ile ilgili ifadeler varsa bu bilgi yardımcı olacaktır.

Örnek Metin Türü: Hikâye (Öykü)

Hikâye türünün başlıca özellikleri şunlardır:

• Olay örgüsü içerir: Bir ya da birden fazla olay anlatılır.
  • Kurgusal karakterler kullanılır: Karakterler yazarın hayal ürünü olabilir.
  • Kısa ve net yazılır: Genelde bir olay merkezinde gelişir ve çok uzun metinler olmaz.
  • Betimlemeler kullanılır: Kişiler, olaylar ya da mekânlar okuyucunun zihninde canlanacak şekilde anlatılır.

Eğer ikinci fotoğrafta daha çok gezi izlenimleri veya bir yer hakkında bilgiler varsa bu, gezi yazısı türünde olabilir. Lütfen tam metne göre geri dönüş yap, seninle çalışmaya devam edebilirim. :blush:

Özet Tablosu:

Soru Verilen Cevap
Paragrafa göre metin türü nedir? Deneme (Çünkü yazar, hayata dair genel bir fikir sunarak okuyucuya kişisel bir görüş aktarıyor.)
Denemenin özellikleri nelerdir? Samimi dil, kişisel görüş, bilimsel doğrulama kaygısı olmaması, herkese hitap edecek açıklıkta olması.
İkinci metin türü ve özellikleri? (Tahmin: Hikâye ya da gezi yazısı) Hikâyede olay örgüsü, karakterler, olayın geçtiği mekân ve okuyucuyu içine çeken bir anlatım bulunur.

Eğer başka detaylara ihtiyacın olursa bana söylemekten çekinme! :blush: @Ecrinsu1