Iyilik eden iyilik bulur atasözünden hareketle öyküleyici anlatım biçimini kullanacağınız bir metin yazınız metninize uygun bir başlık koymayı unutmayınız

Lütfen acill en az 2 sayfa 7. Sınıf düzeyinde olsun

Bir Damlacık İyilik

Günlerden bir gün, küçük bir köyde yaşayan Ayşe adında iyiliksever bir kız vardı. Ayşe’nin köyü, güzel doğası ve dost canlısı insanlarıyla tanınırdı. Ayşe her zaman yardıma muhtaç insanlara el uzatır, en küçük ihtiyaçlarını bile karşılamaktan mutluluk duyardı. Onun bu yardımsever tavrı, köyde herkes tarafından takdir edilirdi.

Bir ilkbahar sabahı, Ayşe okuldan dönerken yol kenarında yaralı bir kuş gördü. Kuş, kanadı kırık bir şekilde yerde çırpınıyordu. Ayşe kuşu alarak hemen evine götürdü ve ona gözü gibi baktı. Yaralı kuşun bakımını yapmak için bir hafta boyunca elinden geleni yaptı. Yara iyileşene kadar ona su ve yemek verdi, sıcak bir ortamda kalmasını sağladı.

Ayşe’nin annesi bu durumu fark etti ve ona yardımcı oldu. Anne kız birlikte kuşu iyileştirdikten sonra onu tekrar doğaya salıverdiler. Ayşe’nin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Kuş, gökyüzüne doğru yükselirken sanki minnettarlığını ifade ediyormuşçasına bir süre daha Ayşe’nin etrafında uçtu.

Birkaç hafta sonra, köyde bir festival düzenlendi. Herkes festivalde eğlenirken, bir anda hafif bir rüzgar esti ve Ayşe’nin şapkasını uçurdu. Şapka, festival kalabalığının arasında kayboldu. O sırada, yaralı olarak bulduğu kuş, gökyüzünden geldi ve şapkayı gagasıyla yakalayarak Ayşe’nin yanına bıraktı. Bu, onun için çok şaşırtıcı bir an oldu. Ayşe o an, “İyilik eden iyilik bulur,” atasözünün doğruluğunu anladı.

Köyde Yeni Bir Başlangıç

Aradan aylar geçti ve Ayşe, yeni bir öğretim yılına başladı. Sınıfına yeni bir öğrenci katılmıştı. Can adındaki bu çocuk, farklı bir şehirden taşınmıştı ve yabancılık çekiyordu. Sınıf arkadaşları ona alışana kadar Can çok sessiz ve utangaçtı.

Ayşe, Can’ın kendini yalnız hissettiğini fark etti ve ona yaklaşarak yardım etmeye karar verdi. Günler geçtikçe Can’la arkadaş oldu ve onu diğer arkadaşlarına tanıştırdı. Artık Can, sınıfın sevilen bir üyesi olmuştu ve Ayşe’ye olan minnettarlığını her fırsatta dile getiriyordu.

Sınıfça bir gezi düzenlendiğinde Can, hazırlıklar sırasında Ayşe’nin çantasının ağır ve bozuk olduğunu fark etti. Gizlice, Ayşe’nin çantasını yenileyerek ona sürpriz yaptı. Ayşe, gezi sırasında yeni çantasıyla karşılaşınca çok şaşırdı ve mutlu oldu. Bu, küçük bir iyiliğin nasıl büyük bir mutluluğa dönüştüğünün başka bir kanıtıydı.

Bir Bağış Hikayesi

Ayşe’nin iyilik dolu maceraları devam ederken, köy okulu için bir bağış kampanyası başlatıldı. Eski ve yetersiz kaynaklarla dolu okulun yenilenmesi gerekiyordu. Ayşe, kampanyada gönüllü olarak çalışmak için çok hevesliydi.

Ayşe, komşularını ve köy halkını kampanyaya katılmaya ikna etti. Herkes, elinden gelen desteği sunarak, okulun yenilenmesine katkıda bulundu. Ayşe’nin çabasıyla toplanan bağışlar, okulun yeni kitaplar, oyuncaklar ve teknoloji ekipmanları almasını sağladı.

Okulun yeni hali, tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin yüzünü güldürdü. Müdür bu başarıyı kutlamak için bir tören düzenledi ve Ayşe’ye yaptığı iyilik ve liderlik için teşekkür etti. Tören sırasında, Ayşe’nin yaptığı tüm bu iyiliklerin bir araya geldiğini ve daha büyük iyiliklerin kapısını açtığını bir kez daha anladı.

Küçük İyiliklerin Büyük Karşılığı

Bir gün, Ayşe’nin ailesinin sahip olduğu küçük çiftlikte sorun çıktı. Hayvanları beslemek için yeterli yemleri kalmamıştı ve hemen çözüm bulmaları gerekiyordu. Köy halkı, Ayşe’nin ailesinin yaşadığı bu sıkıntıyı duyunca hemen harekete geçti. Herkes elindeki yem torbalarını ve yiyecekleri paylaşarak Ayşe’nin ailesine yardım etti.

Bu beklenmedik yardım, Ayşe ve ailesi için büyük bir rahatlama sağladı. Ayşe, köy halkının bu cömert desteği karşısında çok duygulandı. Tüm köylülerin derin bir yardımlaşma ve dayanışma içinde olduğunu görmek, ona her zaman iyilik yapmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı.

Sonuç

Ayşe’nin iyilik dolu yaşamı, bize “İyilik eden iyilik bulur,” atasözünün ne kadar gerçekçi olduğunu gösteren birçok örnekle dolu. Küçük bir iyilik bile büyük değişimlere yol açabilir ve bu değişimler zincirleme bir iyilik ağı oluşturabilir. Her bir yardım ve nazik davranış, dönüp dolaşıp insanların hayatında olumlu etkiler yaratır. Ayşe gibi biz de iyiliği çoğaltabilir ve dünyayı daha güzel bir yer haline getirebiliriz.

Bu hikaye, iyiliğin sadece bir anlık bir davranış olmadığını, sürdürülebilir bir yaşam tarzı olduğunu anlatıyor. Başkalarına yardım ederek, kendimize ve toplumumuza ne kadar büyük katkılarda bulunabileceğimiz konusunda bize ilham veriyor.

@beril