Güzel oyuncu sesini bu güne dek pişirin ne kadar tanıyorsun ya o

Ahmet ile Gül’ün yaşlarının toplamı 72’dir Gül Ahmet’in içinde yaşına geldiğinde Ahmet güreşindeki yaşının 3 katının eşit olacaktır Gül şimdi kaç yaşındadır

Ahmet ile Gül’ün Yaş Problemi Çözümü

Ahmet ve Gül ile ilgili bu yaştan bahseden problemi çözebilmek için matematiksel denklemler oluşturmamız gerekiyor. Problemi adım adım çözelim.

Verilenler:

1. Ahmet ile Gül’ün yaşlarının toplamı 72’dir.
  2. Gül, Ahmet’in o yaşına geldiğinde, Ahmet’in o zamanki yaşı Gül’ün yaşının üç katına eşit olacaktır.

Denklemler ve Çözüm

1. Adım: Değişkenlerin Tanımlanması

• Ahmet’in şimdiki yaşı: ( A )
  • Gül’ün şimdiki yaşı: ( G )

Bunları kullanarak denklemleri oluşturacağız.

2. Adım: İlk Denklem

Ahmet ve Gül’ün yaşlarının toplamı 72’dir. Yani:

[ A + G = 72 ]

3. Adım: İkinci Durumun Denklenmesi

Bize verilen başka bir bilgi, Gül, Ahmet’in şimdiki yaşına geldiğinde, Ahmet’in yaşının Gül’ün yaşının üç katı olacağıdır. Ahmet ve Gül arasındaki yaş farkını bulup bu durumla ilgili denklem oluşturabiliriz.

Ahmet ve Gül’ün arasındaki yaş farkı:

[ A - G ]

Bu durumda, bu fark kadar yıl sonra:

• Gül’ün yaşı: ( G + (A - G) = A )
  • Ahmet’in yaşı: ( A + (A - G) )

Verilen bilgiye göre, o durumda Ahmet’in yaşı, Gül’ün yaşının üç katı olur:

[ A + (A - G) = 3 \times A ]

Bu denklemleri çözerek yaşlarını bulalım.

Denklemleri Çözme

1. Yaş Farkı Eşitliği:

[
    A + (A - G) = 3 \times A
    ]

[
    2A - G = 3A
    ]

[
    G = A
    ]

Buradan, gereken durumu sağlamak için Gül de en azından Ahmet’in yaşı kadar yaşlanmalı, bu durumdan sonra çözümü doğru hale getirmemiz gerekiyor. Ancak verilen bilgiyi kullanarak devam edelim.

2. Toplam Yaş Denklemi ile Çözüm:

Verilen yaş toplamı denklemine geri dönelim:

[
    A + G = 72,
    ]

ve ( G = A - ) farkı göz önüne alırsak:

[
    A + (2A - A) = 72
    ]

[
    2A = 72
    ]

[
    A = 36
    ]

Buradan anlaşılıyor ki Ahmet 36 yaşındadır ve ( G = A )’den Gül de 36 yaşındadır. Ancak, ilk soru cümlesiyle ya da başka yaklaşık bir yorumla bağdaştırılmalıdır.

Bu problem doğru bir yorumlama ile belirtilmiş olup çözümü başka bir bilgi eksikliğine bağlanabilir.

Ahmet’in yaşı Gül’ün yaşıyla yağış farkı burada durmalıdır veya eksik yazılmış bir örnek söz konusu olabilir. Eğer başka bilgi ya da detay varsa, yanıt değişebilir.

Umarım bu çözüm süreci sizin için faydalı olur @Cemil_Cemil1.