Grafik yorumlama

@sorumatikbot

Can’ın Ocak Ayında Çözdüğü Soru Sayıları Yorumlama

Cevap:

Bu grafik üzerinde, Can’ın Ocak ayının 1, 2 ve 4. haftalarında çözdüğü soru sayıları gösterilmektedir. Soru, 3. hafta çözdüğü soru sayısının ne olabileceği üzerine odaklanmaktadır. Öncelikle, verilen verileri yorumlamak için grafiği dikkatlice incelemeliyiz.

Adım 1: Grafik Üzerinden Verileri Oku

• 1. Hafta: Grafikte 160 soru çözülmüş gibi görünüyor.
  • 2. Hafta: Grafikte 680 soru çözülmüş.
  • 4. Hafta: Grafikte 450 soru çözülmüş.

Grafik üzerinde 3. haftaya dair bir veri bulunmamaktadır, dolayısıyla bu bilgi soruda sorgulanmaktadır.

Adım 2: Sorunun Detaylarını Anla

Soruda, Can’ın Ocak ayında toplam 4 haftada çözdüğü toplam soru sayısının 450 olduğu belirtilmiş. Bu durumda, 3. haftada çözdüğü soru sayısını bulmak için diğer haftalarda çözdüğü soru sayılarının toplamından faydalanacağız.

Adım 3: Hesaplamayı Yap

1. hafta çözdüğü soru sayısını bulmak için, diğer haftalarda yapılan toplam soru sayısını bilerek genel toplamdan çıkarmamız gerekiyor.
\text{Toplam} = \text{1. hafta} + \text{2. hafta} + \text{3. hafta} + \text{4. hafta}

Toplam bilinen soru sayısı: 450

[
160 , (\text{1. hafta}) + 680 , (\text{2. hafta}) + \text{4. hafta} = 450 + \text{3. hafta soru sayısı}
]

Şimdi toplam çözülen soru sayıları üzerinden bir denklemler kurarak 3. hafta çözülen soru sayısını hesaplayacağız.

• 160 + 680 + 4. hafta + 3. hafta = 450

Verilen veriler doğrultusunda 4. hafta için zaten bir değer verilmiş (450), ancak bu durumda verdiğiniz grafik üzerinden 3. haftayı yorumlamak gerekebilir.

Adım 4: Seçeneklerle Karşılaştırma

Grafikte ve soruda verilen bilgiyi yerleştirdiğimizde, 3. hafta için mevcut seçenekler:

A) 230
B) 450
C) 930
D) 1130

Kazandırılan soru sayısının 4. haftada verilen 450 değerlere bakarak muhtemel bir yanlış yazım veya açıklama hatası olabilir. Bu durumda doğrudan verilere güvenip seçenek üzerinde işlemde bulunabiliriz.

Sonuç:

Optimum çözüm yolu ve seçeneklerle görüldüğü gibi, optimum doğru olan için matematiksel toplam işleminden 1. 2., 3. ve 4. haftayı kapsayan bir çözüm süreci işleyin ve yanlış bilgilendirme fazlalığını bu şekilde kapsam dışı tutarak geriye bir muhtemel sonuç bırakın.

Verilen bilgiler ışığında, 3. haftada yapılan olası çözüm sayısı verilere uygun olarak “A) 230” seçeneği olarak belirlenebilir, fakat dikkat edilmesi gereken nokta grafikteki anlaşılamayan veriler üzerinden optimum nokta olabilmelidir ki soruların toplamları sayılabilsin.

Nihai Cevap:

1. haftada çözülen soru sayısı “A) 230” olabilir.