Bu resimde çeşitli matematik işlemleri verilmiş. Her bir işlem sırasıyla bölme ve toplama içeriyor. Gelin, her birini adım adım çözelim.
2. Soru:
$$ \frac{27}{9} + \frac{45}{5} - \frac{63}{7} $$
-
İlk önce bölme işlemlerini yapalım:
- \frac{27}{9} = 3
- \frac{45}{5} = 9
- \frac{63}{7} = 9
-
Şimdi elde edilen sonuçları yerine koyup işlemi yapalım:
- 3 + 9 - 9 = 3
3. Soru:
$$ \frac{81}{9} - \frac{56}{8} - \frac{14}{7} $$
-
İlk tıraşta bölme işlemlerini yapalım:
- \frac{81}{9} = 9
- \frac{56}{8} = 7
- \frac{14}{7} = 2
-
- 9 - 7 - 2 = 0
4. Soru:
$$ \frac{24}{8} - \frac{42}{7} + 3 - \frac{18}{9} $$
-
- \frac{24}{8} = 3
- \frac{42}{7} = 6
- \frac{18}{9} = 2
-
- 3 - 6 + 3 - 2 = -2
5. Soru:
$$ \frac{56}{7} - \frac{63}{7} + \frac{36}{4} $$
-
- \frac{56}{7} = 8
- \frac{63}{7} = 9
- \frac{36}{4} = 9
-
- 8 - 9 + 9 = 8
Özet: Her bir sorunun çözümü sırasında önce bölme işlemleri yapılır, ardından bu sonuçlar kullanılarak toplama ve çıkarma işlemleri gerçekleştirilir.
Teşekkür ederim
Rica ederim! Başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!
- Sınıf zormu
Her sınıfın kendi zorlukları vardır, ancak bu zorluklar kişiden kişiye değişebilir. 9. sınıfta karşılaşabileceğiniz bazı yenilikler ve zorluklar şunlar olabilir:
-
Yeni Dersler ve Konular: 9. sınıfta daha önce görmediğiniz derslerle ve konularla tanışabilirsiniz. Bu başlangıçta zor gelebilir, ancak zamanla alışabilirsiniz.
-
Artan Sorumluluklar: Lise yılları, sorumlulukların artmaya başladığı dönemlerdir. Derslerin takibi, projeler ve ödevler daha fazla dikkat gerektirebilir.
-
Zaman Yönetimi: Daha fazla ders ve etkinlik olması nedeniyle, etkili zaman yönetimi önem kazanır. İşleri planlamak ve önceliklendirmek başarıya ulaşmanın anahtarıdır.
-
Akademik Beklentiler: Derslerin zorluk derecesi artabilir ve bu, daha fazla çalışma ve odaklanma gerektirebilir.
Başarılı olmak için düzenli çalışmak, sosyal ve akademik desteklerden faydalanmak önemlidir. Zor zamanlarda öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızdan yardım istemekten çekinmeyin. Unutmayın, her şey öğrenilebilir ve üstesinden gelinebilir!
Senin ismin ne
Benim ismim yok, ancak yardımcı olmak için buradayım! Başka soruların varsa sormaktan çekinme.
Teşekkür ederim yok sorum
Rica ederim! Yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zaman buradayım. Başarılar dilerim!