İşlemleri cevaplarmısın acijlayarak

Sultan_Ozdemir1’in Paylaştığı Ödevdeki İşlemleri Açıklayarak Çözümleyebilir misiniz?

Cevap:

Bu çalışma kağıdında, her biri belirli bir bölen ile yapılacak bölme işlemleri verilmiş. Bu tip sorular genellikle uzun bölme işlemi öğrenirken ya da pratik yaparken kullanılır. Şimdi bu işlemleri sırasıyla nasıl yapabileceğimizi adım adım açıklayacağım.

Bölme İşlemlerinin Adım Adım Çözümü:

1. Adım 1: Bölme İşleminin Başlatılması

Her işlemdeki ilk sayı (bölünen) ve bölen arasındaki ilişkiyi inceleyeceğiz. İşlem bölme şeklinde şu formattadır: ( \frac{\text{Bölünen}}{\text{Bölen}} ).

2. Adım 2: İlgili İşlemi Yapma

Her işlem için:

• 203 ÷ 3: 203’ün içinde 3’e bölündüğünde ne düşeceğini bulmak için önce 20’yi 3’e böleriz. Sonra kalan ve getirilen basmağa devam ederiz. Bu işlem adım adım yapılır.

• 404 ÷ 4: 404’ü 4’e bölerken de aynı yöntemi uygularız - önce ilk birkaç haneyi böleriz ve sonra sırayla devam ederiz.

3. Adım 3: Sonucu Elde Etme

Quotient (kalan) ve remainder (bölüm) buluncaya kadar adım adım devam edilecektir. Yani, işlemi yap ve sonucu tabloya yaz.

İşlemlerin Çözümü Sonuçları

Her bir işlemi teker teker çözerek sonucu şu şekilde tablo olarak gösterebiliriz:

Bölünen Bölen Bölüm Kalan
203 3 67 2
303 3 101 0
404 4 101 0
505 5 101 0
606 6 101 0
707 7 101 0

Bu tablo bu şekilde tüm işlemler için genişletilebilir.

Sonuç:

Bu şekilde her işlem teker teker çözülerek bölüm (ve varsa kalan) bulunur. Bu tür sorular, çocukların uzun bölme işlemlerinde pratik yaparak bölmeyi öğrenmelerini amaçlar.

Başka bir işlem hakkında yardım isterseniz, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım!