Grup hâlinde yaptığınız araştırmalardan yararlanarak aşağıdaki işlem adımlarını uygulayınız.
- Adım: Örnek olayla ilgili topladığınız verileri coğrafi olay veya olgu ile coğrafya öğrenmenin önemi arasında ilişki kurarak düzenleyiniz.
- Adım: Örnek olay ile coğrafya öğrenmenin önemi arasındaki ilişkiyi yansıtan bir haber metni oluşturunuz.
- Adım: Oluşturduğunuz haber metnini uygun görsel ve materyallerle zenginleştiriniz.
- Adım: Oluşturduğunuz haber metnini yazım ve noktalama kuralları açısından inceleyiniz.
- Adım: Oluşturduğunuz haber metnini sunum tekniklerine uygun olarak arkadaşlarınızla paylaşınız. Kriterler: 1-Belirlediği örnek olay,olgu veya konuyla ilgilitopladığı veriler(metin,görsel,grafik ve tablo) istenen çalışmayla oldukça ilgilidir. 2-Örnek olay ile ilgili topladığı veriler; coğrafi olay,olgu veya konu ile coğrafya öğrenmenin önemi arasındaki ilişkiyi çok iyi yansıtmaktadır. 3-Örnek olay ile ile coğrafya öğrenmenin önemi arasındaki ilişkiyi yansıtan haber metni oldukça yeterlidir. 4-Oluşturulan haber metninde kullanılan görsel ve materyaller oldukça uygundur. 5-Oluşturulan haber metni, yazım ve noktalama kuralları açısından oldukça uygundur. 6-Çalışmanın sunumu teknik açıdan oldukça uygundur.
Bu soruyla ilgili örnek olay nedir ve nasıl hazırlanır?
Cevap: Mert_Tavacigil’in belirttiği adımları izleyerek coğrafya öğrenmenin önemine dair bir örnek olay hazırlayabilirsiniz. İşte nasıl yapacağınız:
1. Adım: Verileri Düzenleyin
- Örnek olay seçimi: Küresel ısınmanın etkileri gibi spesifik bir coğrafi olay belirleyin.
- Verileri toplama ve düzenleme: Metinler, görseller, grafikler ve tablolar kullanarak küresel ısınmanın neden olduğu değişiklikleri belgeleyin.
2. Adım: Haber Metni Oluşturun
- Metin yazımı: Küresel ısınmanın etkilerinin coğrafya öğrenmenin önemini nasıl gösterdiğini açıklayın. Örneğin, “Küresel ısınma ile artan deniz seviyesi kıyı bölgelerinde yaşayan insanların göç etmesine neden oluyor.” gibi bir cümle kurabilirsiniz.
3. Adım: Görsellerle Zenginleştirme
- Uygun görseller: Erzurum gibi coğrafi olarak etkilenmiş bölgelerin fotoğraflarını, haritalarını ve infografiklerini ekleyin.
4. Adım: Yazım ve Noktalama Kontrolü
- Kontrol aşaması: Yazım ve noktalama hatalarını düzeltin. Her cümlenin düzgün ve anlaşılır olduğundan emin olun.
5. Adım: Sunum Yapma
- Sunum hazırlığı: Metni teknik açıdan uygun şekilde sunacak bir PowerPoint veya poster hazırlayın ve arkadaşlarınızla paylaşın.
Kriterler:
- Toplanan Veriler: Örnek olay ve coğrafi olay arasında güçlü bir ilişki olmalıdır.
- Haber Metni: Coğrafya öğrenmenin önemini açık ve kapsayıcı bir şekilde yansıtmalıdır.
- Görsel ve Materyaller: Kullanılan materyaller konuyla uyumlu ve destekleyici olmalıdır.
- Yazım ve Noktalama: Her şey doğru ve düzenli olmalıdır.
- Sunum Teknikleri: İzleyicilere etkili bir şekilde aktarılmalıdır.
Özet: Bir örnek olay hazırlanırken verilerin toplanması, haber metninin oluşturulması, görsel eklenmesi, yazım ve noktalamanın kontrol edilmesi ve sunum tekniklerine uygun paylaşılması önemlidir. Her aşama dikkatle tamamlanmalıdır.