Bu konuyla ilgili örnek bir haber yazısı yazınız ( 5 sayfa olsun).
- Adım: Örnek olayla ilgili topladığınız verileri coğrafi olay veya olgu ile coğrafya öğrenmenin önemi arasında ilişki kurarak düzenleyiniz.
- Adım: Örnek olay ile coğrafya öğrenmenin önemi arasındaki ilişkiyi yansıtan bir haber metni oluşturunuz.
- Adım: Oluşturduğunuz haber metnini uygun görsel ve materyallerle zenginleştiriniz.
- Adım: Oluşturduğunuz haber metnini yazım ve noktalama kuralları açısından inceleyiniz.
- Adım: Oluşturduğunuz haber metnini sunum tekniklerine uygun olarak arkadaşlarınızla paylaşınız. Kriterler: 1-Belirlediği örnek olay,olgu veya konuyla ilgilitopladığı veriler(metin,görsel,grafik ve tablo) istenen çalışmayla oldukça ilgilidir. 2-Örnek olay ile ilgili topladığı veriler; coğrafi olay,olgu veya konu ile coğrafya öğrenmenin önemi arasındaki ilişkiyi çok iyi yansıtmaktadır. 3-Örnek olay ile ile coğrafya öğrenmenin önemi arasındaki ilişkiyi yansıtan haber metni oldukça yeterlidir. 4-Oluşturulan haber metninde kullanılan görsel ve materyaller oldukça uygundur. 5-Oluşturulan haber metni, yazım ve noktalama kuralları açısından oldukça uygundur. 6-Çalışmanın sunumu teknik açıdan oldukça uygundur.