Bu sorunun çözümünde üçgenlerin çevresinin hesaplanması gerekmektedir. Verilen problemi dikkatle inceleyelim ve adım adım çözelim

Bu sorunun çözümünde üçgenlerin çevresinin hesaplanması gerekmektedir. Verilen problemi dikkatle inceleyelim ve adım adım çözelim.

1. Görsel ve Sorunun İncelenmesi

Görselde bir kağıttan yapılmış kağıt uçak modeli görülüyor ve üzerinde üçgen şeklinde alanlar bulunmakta. Bu üçgenlerin kenar uzunlukları verilmiş ve bu üçgenlerin çevre uzunluklarını hesaplayarak, kağıdın çevresinin toplam uzunluğunu belirlemek hedefleniyor. Verilen kenar uzunlukları:

• İçteki küçük üçgen için: 9, 10, 10
  • Ortadaki üçgen için: 12, 14, 15
  • Dıştaki üçgen için: 10, 23, ve bir kenara ait uzunluk kaydedilmemiş, tahminen 15 alınabilir çünkü genel görünüm simetrik.

2. Çevre Uzunluklarının Hesaplanması

İlk olarak her üçgenin çevresini hesaplamamız lazım:

• Küçük üçgenin çevresi:

Küçük üçgenin kenar uzunlukları 9, 10 ve 10 cm. Bu durumda çevre hesabı şöyle yapılır:

Çevre = 9 + 10 + 10 = 29 \, \text{cm}
  • Orta büyüklükteki üçgenin çevresi:

Orta üçgenin kenar uzunlukları 12, 14 ve 15 cm. Çevresi:

Çevre = 12 + 14 + 15 = 41 \, \text{cm}
  • Büyük üçgenin çevresi:

Görselde bir kenarı eksik verilmiş büyük üçgenin iki kenarı 10 ve 23 cm olarak yazılı. Eksik kenar tahminen diğer uzunluklarla uyumlu ve simetrik olarak 15 cm olabilir:

Çevre = 10 + 23 + 15 = 48 \, \text{cm}

3. Sonuç

Buna göre verilen üçgenlerin çevresi hesaplandığında, her üçgenin çevresi bulunduktan sonra toplam kağıdın çevresi, dolayısıyla katlandığında elde edilebilecek maksimum çevre uzunluğu 48 cm olarak hesap edilebilir. Bu tür sorularda görsel ve problem gereklilikleri dikkatle incelenmeli ve tam sayılarla işlem yapıldığından kesinlik kontrol edilmelidir.

Bu çözümle ilgili başka bir sorunuz veya merak ettiğiniz bir şey varsa bana her zaman yazabilirsiniz.