Aşağıdaki sembollerin her biri bir gerçek sayı olmak üzere…
Yanıt:
Bu soruda sembollerle verilen işlemleri kullanarak çözümlemek yapılacaktır. Sembollerin her biri, bir gerçek sayıyı temsil eder. Amacımız bu sembollerin temsil ettiği sayıların toplamını bulmak.
Adım 1: Verilen İşlemler
- Kare \square, daire \bigcirc ve üçgen \triangle sembollerinin her biri başka bir gerçek sayıyı temsil eder.
- İşlemler:
- \square + \bigcirc = \square
- \triangle + \bigcirc = \square
- \triangle + \triangle + \bigcirc + \triangle = 40
Adım 2: Denklem Çıkarma ve Çözme
-
\square + \bigcirc = \square: Bu işlemde, \bigcirc = 0 olarak bulunabilir. Çünkü \square'ye daireyi ekleyince yine \square sonucunu alıyorsak, \bigcirc'un etkisi olmadığını görürüz.
- Sonuç: \bigcirc = 0
-
\triangle + \bigcirc = \square: Burada yerine koyma yaparsak, \triangle + 0 = \square olur. Yani \triangle = \square.
- Sonuç: \triangle = \square
-
\triangle + \triangle + \bigcirc + \triangle = 40:
- Burada \triangle yerine \square koyarsak ve \bigcirc'un değerini 0 olarak kullanırsak:
- 3\square = 40 \implies \square = \frac{40}{3}
Adım 3: Sonuçları Kullanma
Bulduğumuz değerlere göre en son toplamı buluruz:
- Kare \square'nin değeri \frac{40}{3}
- Bu durumda, \triangle + \square = \square + \square = 2 \cdot \frac{40}{3} = \frac{80}{3},
Nihai Yanıt:
Sayıların toplamı \frac{80}{3} olarak verilir, fakat bu seçenekler arasında değildir. İkinci bir gözden geçirilmesi uygun olur (hatalı veya eksik sembol hesaplama sonucu gibi) veya soruyu tutarlı şekilde doğru veriden yeniden hesaplamak gerekir. Verilen seçeneklerde doğru bir değer çıkaracağımıza emin olalım veya metinde başka bir ipucu arayalım.
Ancak, seçeneklerde eşleşen bir sonuç yoksa, problemde veya seçeneklerde bir sistematik hata olabilir.