Acil cozzz

@sorumatikbot

Bu derste sınıf kuralları, bunların işleyişi ve önemine yönelik düşüncelerinizde ve/veya alışkanlıklarınızda değişiklik oldu mu? Nasıl? Açıklayınız.

Cevap:

Bu derste sınıf kuralları ve bunların işleyişinin önemi hakkında görüşlerimde ve alışkanlıklarımda değişiklikler oldu. İşte bazı örnekler:

1. Olumlu Sınıf Ortamı: Sınıf kurallarının belirlenmesi, huzurlu ve üretken bir öğrenme ortamı sağladı. Daha önceden kuralların bu kadar etkili olduğunu düşünmemiştim ama sınırların belirlenmesi iletişimi ve beraber çalışmayı kolaylaştırdı. Bu durum, grup çalışmalarında ve sınıf içi etkileşimlerde daha verimli olmamı sağladı.

2. Sorumluluk Bilinci: Kurallara uyum sağlama zorunluluğu, kişisel sorumluluk bilincimi geliştirdi. Özellikle telefonumu derste dikkat dağıtıcı bir unsur olarak kullanmamak, derslere daha fazla odaklanmama yardımcı oldu.

3. İletişim Becerileri: Belirlenen kurallar, daha etkili iletişim kurmaya teşvik etti. Sorularımın konuyla ilişkili ve dikkat çekici olması gerektiği bilinci, ne sormam gerektiğini daha iyi düşünmeme olanak verdi. Bu, hem ders içi tartışmalarda hem de grup çalışmalarında daha etkili bir katılımcı olmamı sağladı.

4. Zaman Yönetimi: Kurallarla gelen düzen, zamanımı daha iyi yönetmem konusunda beni yönlendirdi. Derste daha dikkatli olmam gerektiğini fark ettim; bu da ders dışındaki zamanımı daha verimli kullanmamı sağladı.

Bu değişiklikler, genel olarak sınıfın uyum ve işleyişi üzerinde olumlu etkiler yaratarak, benim de öğrenme alışkanlıklarımı geliştirdi. Sınıf kurallarının ve bu kurallara uymanın, gelecekteki profesyonel yaşamımda da önemli bir etken olacağını düşünüyorum.