Sınıf kuralları

. Bu derste sınıf kuralları, bunların işleyişi ve önemine yönelik düşüncelerinizde ve/
veya alışkanlıklarınızda değişiklik oldu mu? Nasıl? Açıklayınız.

Bu derste sınıf kuralları, bunların işleyişi ve önemine yönelik düşüncelerinizde ve/veya alışkanlıklarınızda değişiklik oldu mu? Nasıl? Açıklayınız.

Cevap:

Sınıf kuralları, öğrenme ortamının düzenli ve verimli bir şekilde işlemesi için oldukça önemlidir. Bu derste sınıf kurallarına yönelik düşüncelerim ve alışkanlıklarımda birkaç önemli değişiklik gerçekleşti.

1. Kuralların Amaçlarını Anlamak:

• Daha önce, sınıf kurallarını sadece uyulması gereken katı kurallar olarak görüyordum. Ancak bu ders, kuralların aslında sınıfın tüm üyeleri için sağlıklı ve kapsayıcı bir ortam oluşturmak amacıyla koyulduğunu anlamamı sağladı. Bu, kuralların ardındaki toplumsal ve pedagojik amaçları daha iyi kavramama yardımcı oldu.

2. Kurallara Uygulamanın Önemi:

• Kuralların sadece teoride değil, pratikte de önemli olduğunu fark ettim. Özellikle herkesin bu kurallara uymasıyla sınıf içinde saygı ve iş birliğinin ne kadar geliştiğini gözlemledim. Bu beni, sınıf kurallarına daha fazla dikkat etmeye teşvik etti.

3. Alışkanlıklarımda Değişiklik:

• Kurallara uyma konusunda daha bilinçli bir hale geldim. Özellikle sınıf arkadaşlarımın ve öğretmenimin haklarına saygı gösterme alışkanlığı geliştirdim. Örneğin, ders esnasında telefon kullanımını minimuma indirdim ve sınıfta dikkat dağıtıcı davranışlardan kaçındım.

4. İletişim ve İşbirliği:

• Sınıf kuralları, sınıf arkadaşlarımla olan iletişimimi ve onlarla iş birliği yapmamı kolaylaştırdı. Bu derste, etkili iletişim kurmanın ve ortak çalışmalar yapmanın ne kadar önemli olduğunu anladım. Kurallar bu iş birliklerini teşvik eder ve geliştirir.

Sonuç olarak, sınıf kurallarıyla ilgili bu ders, benim için kuralların sadece bir zorunluluktan ibaret olmadığını, aynı zamanda daha verimli ve uyumlu bir öğrenme ortamı oluşturmak için gereklilik taşıdığını anlamamı sağladı. Bu anlayış, davranışlarımı ve düşünce yapımı olumlu yönde etkiledi.