Bu derste sınıf kuralları, bunların işleyişi ve önemine yönelik düşüncelerinizde ve/ veya alışkanlıklarınızda değişiklik oldu mu? Nasıl? Açıklayınız

Bu derste sınıf kuralları, bunların işleyişi ve önemine yönelik düşüncelerinizde ve/
veya alışkanlıklarınızda değişiklik oldu mu? Nasıl? Açıklayınız.

Bu derste sınıf kuralları, bunların işleyişi ve önemine yönelik düşüncelerinizde ve/veya alışkanlıklarınızda değişiklik oldu mu? Nasıl? Açıklayınız.

Cevap:

Bu ders, sınıf kurallarının yalnızca disiplin sağlamak için değil, aynı zamanda sınıf içi düzenin korunması ve etkin öğrenme ortamının yaratılması için ne kadar önemli olduğunu fark etmemi sağladı. İşte bu dersin ardından düşüncelerimde ve alışkanlıklarımda olan değişiklikler:

Sınıf Kurallarının Anlaşılması:

1. Düzen ve Disiplin:

• Sınıf kuralları, tüm öğrenciler için adil ve güvenli bir öğrenme ortamı sağlamak için gereklidir. Artık kuralların disiplinden çok, refahımızı artırmaya yönelik olduğunun farkına vardım.
  2. Etkili İletişim:

• Kurallar, öğretmen ve öğrenci arasındaki iletişimi kolaylaştırır. Kuralların, bir rehberlik mekanizması sunduğunu ve karşılıklı saygıyı artırdığını gördüm.

Alışkanlıklarımda Değişiklikler:

1. Daha Yüksek Sorumluluk Bilinci:

• Sınıf kurallarına daha duyarlı hale geldim ve bu durum, sınıf içindeki sorumluluklarımı daha ciddi bir şekilde ele almama sebep oldu.
  2. Katılım ve İşbirliği:

• Kuralların, grup çalışmaları ve tartışmalar sırasında işbirliğini nasıl teşvik ettiğini fark ettim, bu da beni daha aktif katılımcı bir öğrenci olmaya yöneltti.
  3. Disiplinli Çalışma:

• Kendi çalışma yöntemlerimi, sınıf kurallarının çizdiği sınırlar içerisinde disipline etmeye başladım, bu da ders başarıma olumlu yansıdı.

Sonuç olarak, bu dersin ardından sınıf kuralları konusundaki algım değişti ve bunların sadece bir dizi kural olmaktan öte, sağlıklı bir öğrenme ortamının temel taşları olduğunu anladım.