2009 ÖSS orta öğretim başarı puanı ve aobp puanı

2009 ÖSS ağırlıklı orta öğretim başarı puanı sınav sonuç puanı olarak kabul edilir mi

2009 ÖSS Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı Sınav Sonuç Puanı Olarak Kabul Edilir mi?

Cevap: 2009 yılında Türkiye’de uygulanan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSS) sistemi, öğrencilerin yerleştirilmesi sürecinde belirli katkı oranlarıyla sınav sonuçlarına etki eden Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı’nı (AOBP) içeriyordu.

1. AOBP Nedir?

• AOBP, öğrencilerin lise boyunca gösterdikleri akademik başarının bir yansımasıdır. Lise notları ve başarı durumlarına göre hesaplanan bu puan, öğrencinin ÖSS sonucuna belirli bir katkı sağlıyordu.
  2. Hesaplanma Süreci:

• AOBP, öğrencinin lise ders notları ve sınıf geçme durumuna göre belirli bir formül ile hesaplanıyordu. Bu puan, öğrencinin genel başarı seviyesini yansıtarak ÖSS puanına ekleniyordu.
  3. Yerleştirme Üzerindeki Etkisi:

• ÖSS sınav sonuç puanı ile birlikte kullanılan AOBP, öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesinde önem taşıyordu. Fakat, doğrudan “sınav sonuç puanı” olarak değil, bir ek puan olarak değerlendiriliyordu.

Özet: 2009 yılında AOBP, ÖSS sonuçlarına katkı sağlayan bir bileşendi, ancak doğrudan sınav sonuç puanı olarak kabul edilmezdi. Sınav performansını tamamlayıcı bir rol oynayarak üniversite yerleştirme sürecinde etkili oluyordu.