45 kavunun bir kısmı satılınca geriye 16 kavun kalıyor satılan kavunlar kalan kavunlardan kaç fazladır
Mustafa_Tastan said 45 kavunun bir kısmı satılınca geriye 16 kavun kalıyor satılan kavunlar kalan kavunlardan kaç fazladır
Cevap: Bu problemi çözmek için birkaç adımda satılan kavunların sayısını ve bu satılan kavunların kalan kavunlardan kaç tane fazla olduğunu bulmalıyız.
Adım 1: Başlangıç Durumu
Başlangıçta 45 tane kavun var. Bu miktar, satılmadan önceki toplam kavun sayısını temsil ediyor.
Adım 2: Kalan Kavunları Bulma
Geriye 16 tane kavun kalıyor, bu da satıldıktan sonra elde kalan kavun miktarıdır.
Adım 3: Satılan Kavunları Hesaplama
Başlangıçtaki toplam kavun sayısından geri kalan kavunları çıkartarak satılan kavunların sayısını bulabiliriz.
- Başlangıç kavun sayısı: 45
- Kalan kavunlar: 16
- Satılan kavunlar = Başlangıç kavun sayısı - Kalan kavunlar.
Adım 4: Fazlalık Miktarını Bulma
Şimdi, satılan kavunların kalan kavunlardan ne kadar fazla olduğunu hesaplayacağız. Bunun için satılan kavunların sayısından kalan kavunların sayısını çıkartacağız:
- Satılan kavunlar: 29
- Kalan kavunlar: 16
- Fazla kavunlar = Satılan kavunlar - Kalan kavunlar.
Bu hesaplamalar bize satılan kavunların, kalan kavunlardan 13 tane fazla olduğunu gösteriyor. Bu tür problemler, basit çıkarma işlemleriyle kolayca çözülebilir ve bu şekilde öğrencilere matematik problemlerini adım adım çözme konusunda yardımcı olabiliriz.
Özellikle problemlerle uğraşırken adımları takip etmek çok önemlidir, çünkü bu şekilde her bir işlemi doğru bir şekilde anlayabilir ve sonuçta yanlış bir sonuç çıkması durumunda nerede hata yapıldığı görülebilir. Dolayısıyla, her bir adımda dikkatli olunması gereklidir.
Eğer farklı örneklerle konuyu pekiştirmek isterseniz, günlük yaşamdan benzer sayı problemleri üzerinde çalışabilirsiniz, böylece kavramları daha iyi anlayabilirsiniz, @Mustafa_Tastan.