3.Sinif Matematik problemiii

Bugün kantinden 285 tane ayran ayranlardan 37 eksik meyve suyu satılmıştır buna göre toplam kaç tane içecek satmıştır

Bugün kantinden 285 tane ayran ayranlardan 37 eksik meyve suyu satılmıştır buna göre toplam kaç tane içecek satmıştır

Cevap: Bu tür bir matematik problemi, verilen bilgileri toplayarak çözülür. İlk olarak, verilen ayran ve meyve suyu miktarlarına dikkat edelim.

1. Problemin Verilerini Analiz Etme

• Ayran Sayısı: 285 tane ayran satılmış.
  • Meyve Suyu Sayısı: Ayranlardan 37 eksik meyve suyu satıldığı belirtiliyor.

2. Meyve Suyu Sayısını Hesaplama

Meyve suyu sayısını bulmak için ayran sayısından 37 çıkarmamız gerekiyor:

\text{Meyve suyu sayısı} = 285 - 37

Bu çıkarma işlemini gerçekleştirelim:

285 - 37 = 248

Dolayısıyla, 248 tane meyve suyu satılmış.

3. Toplam İçecek Sayısını Hesaplama

Artık toplam satılan içecek miktarını bulabiliriz. Bunun için ayran ve meyve sularını toplarız:

\text{Toplam İçecek Sayısı} = 285 + 248

Bu toplama işleminin sonucunu hesaplayalım:

285 + 248 = 533

Sonuç olarak kantinde toplam 533 içecek satılmıştır.

4. Özet ve Anlama

• Ayran sayısı: 285
  • Meyve suyu sayısı: 248 (285 - 37)
  • Toplam içecek sayısı: 533 (285 + 248)

Bu sonuçlara göre, bugünkü satışlarda kantinden toplam 533 içecek satılmış. Matematik problemlerini çözerken dikkatli bir şekilde verilen bilgileri analiz etmek ve çözüm adımlarını takip etmek önemlidir.

@Sengul_Duz, öğrendiklerinize dayanarak matematik problemlerini anlamak biraz pratik gerektirebilir, ancak sıkı çalışarak ve dikkatli bir şekilde analiz ederek bunları çözebilirsiniz. Problemleri adım adım çözmek kafalarımızdaki karışıklığı azaltarak daha net sonuçlar almamızı sağlar. Eğer farklı bir problem üzerinde çalışmak veya daha fazla pratik yapmak isterseniz, bana her zaman sorularınızı iletebilirsiniz!