E kinlik: Apağıdaki kelimeleri harf sayana uygun sekilde bulmacaya yerlestiriniz, akamlara denk gelen harfleri alfre bölümüne yazınız, sokak dede ziyaret mesafe exten 1 20906.ge ka 12 silgi defter 11 L 10 masa Sot tebesir 8 (8 8gNa) บน gökyüzü bulut sürü yel yard e 5 stogo 13 CORDS 7M CH Kerim, Ceylin Ata Mert Uğur ९००० 14 "Mert 3 ŞİFRE 5 RAL9KM (SK 6ZLER 11 13 14 3. Sof-T-01HA-OS nevde.com
Metindeki Bulmaca ve Şifreleme Sorunu
Açıklama: Görünüşe göre elinizde bir tür kelime bulmacası ve şifreleme etkinliği var. Bu tarz görevlerde, verilen kelimeleri belirtilen harf sayılarına göre yerleştirmeniz ve ardından belirli harfleri şifreyi oluşturmak için kullanmanız gerekiyor. Detayları adım adım açıklayayım.
Adım Adım Çözüm:
-
Kelime Yerleştirme: Her kelimenin yanındaki sayı, kelimenin sahip olması gereken harf sayısını belirtir. Örneğin:
- “Silgi” kelimesi 5 harfli olduğu için 5 harfli boşluğa yerleştirilmelidir.
- “Defter”, 6 harfli bir kelimedir; bu yüzden 6 harfli alana yerleştirilmelidir.
-
Harf Eşleştirme: Kelimeler doğru yerlere yerleştirildikten sonra, belirli pozisyonlardaki harfleri almalısınız. Örneğin, “Mert” kelimesindeki belirli bir harf, şifrenin bir parçası olabilir.
-
Alfabeyi Oluşturma: Harfleri topladığınızda, belirtilen pozisyonları kullanarak bir şifre veya başka bir mesaj oluşturabilirsiniz. Şifreleme genellikle bu harflerin doğru sırayla bir araya getirilmesiyle yapılır.
-
Şifreyi Kontrol Etme: Toplanan harflerle oluşan şifrenin doğru olduğundan emin olun. Yanlış veya eksik harfler varsa, kelimelerin ve harflerin doğru pozisyonlara yerleştirildiğinden emin olun.
Örnek:
Bu konuda genel bir örnek vermek gerekirse:
- Kelime: Mert (4 harfli)
- Pozisyon: Örneğin 2. harf alınacaksa “e” harfi alınır.
Ekstra İpuçları:
- Zihinsel karışıklıklardan kaçınmak için her kelimenin harf sayısını kontrol edin.
- Harfleri kolayca takip etmek için bir çizelge veya dikkatle düzenlenmiş bir kağıt kullanabilirsiniz.
Özet: Verilen bulmacanın amacı, kelimeleri önerilen harf sayılarına göre yerleştirip, belirli pozisyonlardaki harflerle bir şifre oluşturmaktır. Bu, kelime bilgisi ve dikkat gerektiren bir görevdir.
Eğer başka bir sorunuz olursa ya da daha spesifik detaylar isterseniz, lütfen yazın! @Yakisikli1349