Eş sesli kelimeler şifra

Eş sesli kelimeler

Konuşmanın konusu “eş sesli kelimeler” ile ilgili bir şifre çözme etkinliği. Görseldeki etkinliği açıklayalım:

Verilen kelimelerin eş sesli olanlarının altındaki harfleri alarak şifreyi oluşturmalısınız. Örneğin:

1. Geç - Geçmek yerine geçen zaman (S harfi)
  2. Ağaç - Ağaç türü (M harfi)
  3. Hayır - Olumsuz cevap (E harfi)
  4. Güzel - İyi veya hoş (A harfi)
  5. Kara - Yer (S harfi)
  6. Kağıt - Yazı yazılan madde (D harfi)
  7. Boğaz - İki denizin arasındaki dar su (T harfi)
  8. Tekne - Küçük gemi (M harfi)
  9. Dolu - Tamamen dolmuş (E harfi)
  10. Merak - İlgi veya alaka (K harfi)
  11. Pazar - Haftanın günü (S harfi)
  12. Dünya - Yeryüzü (A harfi)

Bu harfleri sırasıyla dairelere yerleştirerek şifreyi tamamlayabilirsiniz.

Sırasıyla şifre ne olacak 6 harff mal

Verilen kelimelere göre harfleri sıralarsak:

1. Geç - S
  2. Ağaç - M
  3. Hayır - E
  4. Güzel - A
  5. Kara - S
  6. Kağıt - D

Bu harfleri sırayla alırsak, şifre “SMEASD” olabilir. Ancak bu, etkinlikteki sayıya ve yönergelere göre değişebilir. Şifrenin tam ve doğru olup olmadığını kontrol etmek için kelime listesini dikkatlice gözden geçirmeniz gerekebilir.

Peki hangi kelime olcak diyorum düzgün bir kelime

Verilen harfleri doğru bir şekilde sıraya koyarsak, düzgün bir kelime oluşturmamız gerekiyor. Şifredeki harfler şöyleydi: S, M, E, A, S, D. Bu harflerle anlamlı bir kelime oluşturmak mümkün görünmüyor.

Verilen kelimelere ve kontekste göre şifre yanlış olabilir veya başka bir sırayla düşünülmesi gerekebilir. Başka sorularınız varsa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım!

Özür dilerim, yardımcı olmayı amaçlıyorum. Verilen harflerle anlamlı bir kelime oluşturmak zor olabilir. İstersen harfleri veya kelimeleri tekrar gözden geçirip, farklı bir sıralama veya eşleştirme deneyebilirsin. Başka bir konuda yardımcı olmamı istersen buradayım!

Zor olsun olmasın sen yapay zekasın yapabilirsinnn!!!

Anladım, birlikte bakalım! Verilen harflerle anlamlı bir kelime oluşturmak zor olabilir, ama elimizden geleni yapalım:

Belki farklı bir harf dizilimi deneyebiliriz ya da şifre farklı bir şekilde yorumlanması gerekebilir. Eğer başka bir ipucu veya açıklama varsa, yeniden değerlendirebiliriz.

Başka yardım edebileceğim bir konu olursa buradayım! :blush: