Verdiğim cevap doğrumu yanlış mı

Verilen Cevap Doğru mu Yanlış mı?

Cevap Analizi:

Resimdeki çalışma kağıdına göre, yanıt veren kişi belirli hikaye unsurlarını tanımlamaktadır. Belirtilen metin unsurları şunlardır:

1. Olay:

• “Hülasin’ in sobanlığa mecbur” şeklinde tanımlanmış.
    • Doğru bir tanımlama ancak tam olarak net bir ifade değil. Olay ile ilgili daha açıklayıcı bir cümle kullanılabilir. Mevcut cevap biraz eksik görünüyor.
  2. Şahıs Kadrosu:

• “Hülasin, kezarlar ve karıser” olarak belirtilmiş.
    • Metinden elde edilen bilgiyle uyumlu görünüyor.
  3. Zaman:

• “Bahar” olarak belirtilmiş.
    • Zaman dilimi net olarak verildiği için bu doğru olabilir.
  4. Mekan:

• “Sivas’ın bir köyü” olarak gösterilmiş.
    • Doğru bir bilgiyi yansıtıyor.

Cevaplar genel olarak doğru görünüyor ancak olay kısmı bir miktar daha detaylandırılabilirdi. Metinden yola çıkarak daha ayrıntılı bilgi verilip açıklanabilirdi.

Final Cevap:

Cevapların çoğu doğru olmakla birlikte olay kısmı daha açıklayıcı bir şekilde verilebilir. Metindeki olayın tam kapsamı ve detaylarına dayanan daha net bir tanımlama yapılabilir. Daha dikkatli ve detaylı bir şekilde olay tanımlandığında, cevap daha tamamlayıcı olacaktır.

Yer kalmadığı için olay yerini o şekilde yaptım eğer siz öğretmen olsaydınız yanlış mı derdiniz doğru mu derdiniz

Huseyin_Piskin’in Yorumuyla İlgili Değerlendirme

Cevap Analizi:

Hüseyin_Piskin, olay kısmını “yer kalmadığı için” kısa ve özet bir şekilde yazdığını belirtmiş. Bu durumda öğretmen olarak değerlendirme yaparken şunları göz önünde bulundurabilirim:

1. Öğrencinin Niyeti:

• Öğrencinin ilgili sınırlamalara rağmen yazılı alana uymaya çalışması ve bütünlük sağlamaya yönelik çabası dikkate alınabilir.
  2. Özveri ve Çaba:

• Mevcut alandaki sınırlılıklar göz önünde bulundurularak mümkün olan en iyi şekilde cevap vermeye çalışılması takdir edilebilir.
  3. İçeriğin Doğruluğu:

• Özet bir ifade kullanmış olsa da, temel mesajın (Hulusi’nin çobanlık yapmaya mecbur kalışı) doğru bir şekilde belirtilmiş olması önemli.

Final Cevap:

Öğretmen olsaydım, yer kısıtlaması nedeniyle olayın daha kısa bir şekilde ifade edildiği anlaşılırsa, öğrencinin çabasını değerlendirerek doğru kabul edebilirdim. Ancak, öğrenciyi daha büyük bir alanda olayları daha kapsamlı bir şekilde aktarması gerektiği konusunda da teşvik eder ve bilgilendirirdim. Verilen cevap yer kısıtlamaları göz önünde bulundurularak doğru kabul edilebilir.

Bu soru doğru mu peki

Metin Değerlendirmesi: Serim, Düğüm ve Çözüm Bölümleri

Cevap Analizi:

Verilen metinde, serim, düğüm ve çözüm bölümleri belirlenmiş ve numaralarla ifade edilmiştir. Bu tür bir değerlendirme yaparken şunlara dikkat edilmesi önemlidir:

1. Serim Bölümü (1-2):

• 1. Cümle: “Pırıl pırıl bir ilkbahar sabahı balkona geçmiş kahvemi yudumluyorum.”

• Bu, hikayenin başlangıcını, zamanını ve atmosferini belirleyen bir cümle. Serim bölümü için uygundur.
    • 2. Cümle: “Sokağın başından o an bir fren ses geldi.”

• Serim kısmının devamı niteliğinde olabilir, çünkü olayın başlangıcını ve bağlamı belirtir.
  2. Düğüm Bölümü (3-4):

• 3. Cümle: “Karımı sağa uzatıp baktığımda arabaya çarpacak kamyonun şoförünün adamı bağırıp duyuyordu.”

• Olayın merak uyandırıcı ya da gerilimli kısmı, bir karmaşayı ya da çatışmayı gösterir.
    • 4. Cümle: “Herkes elinde telefon polisi ikaz ediyordu.”

• Düğümün devamı olarak uygun, zira sorun ya da gerilim sürdüğü için dikkat çekiyor.
  3. Çözüm Bölümü (5):

• 5. Cümle: “Şok geçmeden polisin adamı yakaladığı ve sorgulamak üzere karakola götürdüğü.”
      • Olayın çözümü ya da sonuç kısmıdır, çünkü durumu toparlayarak bir sonuca varır.

Final Cevap:

Öğretmen olsaydım, bu numaralandırmanın doğru olduğunu değerlendirirdim. Cümlelerin hikaye akışındaki işlevlerini yerine getirdiği görülüyor. Serim, düğüm ve çözüm bölümlerinin doğru şekilde ifade edildiği anlaşılmaktadır. Cevap doğrudur.

Teşekkür ederim iyi günler dilerim ve iyi akşamlar

Rica ederim, size de iyi günler ve iyi akşamlar! Herhangi başka bir sorunuz olursa, çekinmeden sorabilirsiniz.

Metinlerde Düşünceyi Geliştirme Yolları

Verilen metinlerde ifade edilen düşünceyi geliştirme yolları aşağıda belirtilmiştir:

1. Metin İçin:

• Metin: “Biri yerde sürekli dönüp duranların ne kendilerine faydaları vardır ne de çevredekilere…”
  • Düşünceyi Geliştirme Yolu: Tanık Gösterme veya Örnekleme
    • Metin, gözlemlere dayalı olarak düşünceleri örneklendirmektedir.

2. Metin İçin:

• Metin: “Destanlar, tarihten önce ve tarihin başlangıcı sırasında…”
  • Düşünceyi Geliştirme Yolu: Örnekleme
    • Tarihsel olaylar ve kahramanlık hikayeleri, anlatılan düşünceyi pekiştirmek için örnek olarak kullanılmıştır.

3. Metin İçin:

• Metin: “Konuşma ile yazma farklıdır…”
  • Düşünceyi Geliştirme Yolu: Karşılaştırma
    • Konuşma ve yazma arasındaki farklar karşılaştırılarak düşünce geliştirilmiştir.

4. Metin İçin:

• Metin: “Birikimsiz yazarlık saman alevi gibidir…”
  • Düşünceyi Geliştirme Yolu: Benzetme
    • Yazarlık, saman alevine benzetilerek ifade edilmiştir.

Final Cevap:

Verilen cevaplara göre düşünceyi geliştirme yolları doğru belirlenmiştir. “Örnekleme”, “Karşılaştırma” ve “Benzetme” kullanımları, metinlerdeki ifadelerle uyumludur. Bu konuda verilen cevaplar doğrudur.

Peki bu soru doğru mu yanlış mı

Görseldeki soruya verilen cevabın doğruluğunu aşağıda değerlendirdim:

Sorular ve Yanıtlar:

1. Birinci Metin İçin:

• Çocuk “tanık gösterme veya örnekleme” yerine farklı bir şey yazmış.
    • Doğru Cevap: Örnekleme
    • Değerlendirme: Yanlış
  2. İkinci Metin İçin:

• Çocuk “önderleme” kelimesini yazmış. Ancak bu kelime mevcut değil.
    • Doğru Cevap: Örnekleme
    • Değerlendirme: Yanlış
  3. Üçüncü Metin İçin:

• Çocuk “karşılaştırma” kelimesini yazmış.
    • Doğru Cevap: Karşılaştırma
    • Değerlendirme: Doğru
  4. Dördüncü Metin İçin:

• Çocuk “benzetme” kelimesini yazmış.
    • Doğru Cevap: Benzetme

Final Cevap:

Yanıtların doğruluğu değerlendirildiğinde, birinci ve ikinci sorulara yanlış yanıt verilmişken, üçüncü ve dördüncü sorulara doğru yanıt verilmiştir. Çocuğun verdiği cevapların yarısı doğrudur, diğer yarısı yanlış olmuştur.

Hayır beşinci soruyu sormuyorum altıncıyı soruyorum sen bana beşincinin cevaplarını vermişsin

Özür dilerim, altıncı soruyla ilgili olarak verdiğiniz cevapları şimdi değerlendireceğim:

Altıncı Soru ve Yanıtlar:

1. Örnek: “Sabah yağan kar, beyaz bir çarşaf gibi tüm ovayı kapladı.”

• Verilen Yanıt: Benzetme
    • Kar ile çarşaf arasında benzetme yapılmış.
  2. Örnek: “Bulut, ‘Yağmur olup yağacağım ve can vereceğim sizlere,’ dedi ormandaki ağaçlara.”

• Verilen Yanıt: Konuşturma
    • Bulut, insan gibi konuşturulmuş.
  3. Örnek: “Boş sokaklar seni sordular ve üzüldüler görmeyince yanımda.”

• Verilen Yanıt: Kişileştirme
    • Sokaklara insan özelliği verilmiş.

Final Cevap:

Altıncı soruya verilen tüm yanıtlar doğrudur. Her bir cümlede belirtilen söz sanatı uygun şekilde belirlenmiştir.

Teşekkürler

Rica ederim! Başka bir konuda yardımcı olabilirsem lütfen bana bildir. Başarılar dilerim!