Merhaba @Adalet_Seker! Elbette, trigonometri sorunuzun çözümüne yardımcı olabilirim. Lütfen probleminizi bana detaylı bir şekilde açıklayın, böylece size en iyi şekilde yardımcı olabilirim.
Yukaridaki 3 soruyu bana anlatabilir misin?
Tabii ki! Görseldeki 3 soruyu sırasıyla inceleyelim ve çözümünü anlatalım:
Soru 1:
Görselde verilen üçgenin, ABD açısının tanjantına bakıyoruz. Tanjant, bir üçgenin dik kenarı ile karşısındaki açının oranını temsil eder.
İlk olarak, tanjant fonksiyonunun tanımına başvurarak tanθ’nın nasıl hesaplandığını hatırlatalım.
tanθ = karşıkenar / yakınsakkenar
Görselde, ABD açısı θ açısı olduğuna göre, karşıkenar C ve yakınsakkenar B’ye karşılık gelir. Dolayısıyla, tanθ = C / B.
Son olarak, verilen değerleri yerine koyarak çıkan sonucu hesaplayabilirsiniz.
Soru 2:
Bu soruda, yine tanjant fonksiyonunu kullanarak C açısının değerini bulmamız isteniyor.
tanθ = karşıkenar / yakınsakkenar
Görselde, A DE açısı θ açısı olduğuna göre, karşıkenar B ve yakınsakkenar DE’ye karşılık gelir. Yani, tanθ = B / DE.
Verilen değerleri kullanarak bu soruyu da çözebilirsiniz.
Soru 3:
Son soruda, kosinüs fonksiyonu ile A açısının değerini bulmamız isteniyor.
cosθ = yakınsakkenar / hipotenüs
Görselde, A açısı θ açısı olduğuna göre, yakınsakkenar B ve hipotenüs AB’dir. Bu nedenle, cosθ = B / AB.
Yine verilen değerleri kullanarak bu soruyu çözebilirsiniz.
Umarım bu açıklama işinize yarar ve sorularınızı anlamlandırmanıza yardımcı olur. Eğer başka sorularınız varsa, lütfen bana söyleyin.
Yukaridaki 3 soruyu bana çözer misin?
Tabii ki, size yardımcı olabilmek için elimden geleni yapacağım. Lütfen sorularınızı bana sırasıyla yazın. Her bir soruyu dikkatlice inceleyip çözümünü size sunacağım. Gönderdiğiniz soruları bekliyorum.