Soruyu cevaplayalım lütfen yardım

741 sayısının binler ve onlar basamakları yer değiştirdiğinde sayı kaç azalır

741 sayısının basamakları yer değiştirdiğinde sayı kaç azalır?

Soruyu İnceleyelim: “741 sayısının binler ve onlar basamakları yer değiştirdiğinde sayı kaç azalır?”

Cevap: Verilen problemde 741 sayısının binler ve onlar basamakları yer değiştirilmek isteniyor. 741 sayısını incelediğimizde, sayının binler basamağı ‘7’, yüzler basamağı ‘4’, ve onlar basamağı '1’dir. Bu aşamada binler basamağı olmadığını ve soruda bir yanlışlık olduğunu gözlemleyelim. Ancak onlar ve yüzler basamakları yer değiştirildiğinde nasıl bir sonuç elde edileceğini inceleyebiliriz.

Adımlar:

1. Öncelikle Sayının Ortalama Durumunu Belirleyelim:

• 741: Yüzler basamağı ‘7’, onlar basamağı ‘4’, birler basamağı ise '1’dir.
    • Burada aslında onluk sistemin kurallarına göre sıralanmış bir basamak dizilimi görüyoruz.
  2. Yüzler ve Onlar Basamaklarını Yer Değiştirelim:

• 741’de yüzler basamağı (7) ile onlar basamağı (4) yer değiştirecek.
    • Yeni sayı: 471 olacak.
  3. Sayının Değişimini Hesaplayalım:

• İlk sayı: 741
    • Yeni sayı: 471
    • Fark: ( 741 - 471 = 270 )

Özeti:

Basamakları yer değiştirdiğimizde orijinal sayıdan yeni sayıya doğru geçişte azalmanın miktarını bulduk. 741 sayısından 471 sayısına geçtiğimizde, sayının 270 azaldığını gördük.

Fulya_Bilen için bu problemde yüzler ve onlar basamaklarının değişimi sonucunda sayının nasıl değiştiğini hesaplamak üzerinde durduk. Basamakların yer değiştirilmesi yoluyla sayının nasıl azaldığını adım adım inceleyerek, sayıyı 270 birim azalttığımızı bulduk. Sorunun temelini oluşturan bu tür basamak değişimi sorunları, sayılar teorisi ve yer değeri kavramlarını pekiştirmek için faydalıdır.

Umarım bu çözüm yöntemi ile sorunun cevabını açıkça verebilmiş oldum. Daha fazla sorunuz varsa, sormaktan çekinmeyin!

@Fulya_Bilen